Buna ziua,
Vreau sa va povestesc mai intai o intamplare si apoi sa va cer parerea.
Aseara, pe la ora 22:30, vecinul meu de deasupra a "binevoit" sa dea muzica la maxim. A avut omul ceva musafiri si apoi s-a gandit sa-i conduca la lift, sa lase usa de la apartamentul lui deschisa (cu muzica la maxim) si sa se plimbe pe palier.
Eu am 3 copii, 2 se duc dimineata la gradinita, iar cel de-al treilea are 14 zile de cand s-a nascut.
Am iesit pe palier cu gandul sa-l rog sa dea muzica mai incet. L-am gasit acolo (nici macar nu am ajuns la el la usa) si, bineinteles, am incercat sa discut cu el. Adica l-am rugat sa dea muzica mai incet spunandu-i ca am copii mici si nu e normal sa deranjeze linistea publica la ora aceea, mai ales ca jos, la intrarea in bloc, sta afisata comunicarea facuta de guvern (parca) vara trecuta, cu noul program de liniste, adica intre 21:00 si 9:00 nu ai voie sa deranjezi.
Vecinul meu mirosea de la o posta a bautura si n-am putut sa ma inteleg cu el. In fine, nu ne-am jignit, nu s-a intamplat nimic si m-am dus in casa cu gandul ca daca mai continua sa chem politia. A oprit muzica. N-au trecut 10-15 minute ca ma trezesc cu cineva care incerca sa intre la mine in casa. Adica a apasat pe clanta sa intre direct si apoi a inceput sa sune continuu la usa.
Deschid. Cand colo, vecinul, da buzna peste mine in casa. Asta ca sa-mi spuna sa nu ma mai duc la el la usa, ca am fost inainte si i-am fortat usa. I-am zis ca nu s-a intamplat asa ceva, ca am discutat cu el pe scara palierului si nici macar nu am ajuns la usa lui. El incepe sa-mi povesteasca ce pateste el cu cei de sus (de parca m-ar fi interesat), ce galagie ii fac si altele. I-am spus ca nu ma intereseaza. Apoi a inceput iar sa ma acuze ca m-am dus la el la usa si am incercat sa intru la el in casa. L-am scos afara, adica l-am impins afara din casa (toate acestea se intamplau la mine in casa, pe hol, in timp ce copii se trezisera si incepusera sa se intrebe ce se intampla) si am continuat sa-i spun ca nu s-a intamplat nimic din ceea ce zice el. A mai venit si sotia sa-i zica acelasi lucru si i-am trantit vecinului usa in nas. Cand colo, el sa intre iarasi la mine in casa, fortand usa. Deschid usa si vecinul iar peste mine in casa.
In acel moment m-am enervat si de aici incolo a izbucnit un scandal monstru: eu i-am dat o palma, el a incercat sa faca acelasi lucru si m-am prins de bluza si a rupt-o. Pana la urma ne-am potolit, fara prea multi pumni si picioare. Au iesit si ceilalti vecini la usi si incercau sa-l linisteasca, dar el nu si nu. O tinea pe a lui. La un moment dat a inceput sa zica/sa-si dea seama ca nu am fost eu. A venit vecinul meu de pe palier, l-a suit in lift, i-a zis sa apese butonul de la etajul lui si l-a trimis acasa.
Intre timp, sotia sunase la politie. Au venit 2 politisti, am discutat cu ei si i-am povestit toata intamplarea, mi-au luat datele de buletin si s-au dus la el. Le-am zis ca nu fac plangere, ca nu am chef sa ma cert toata viata cu vecinul. Nu stiu ce au facut acolo, probabil i-au zis sa se linisteasca.
Dar de unde. Cert e ca muzica nu a mai pus, dar a inceput sa injure ca la usa cortului si sa vorbeasca tare.
Pana la urma n-am mai stat, m-am dus si eu la culcare.
Azi vorbesc cu sotia la telefon si imi spune ca vecinul injura si vorbeste iarasi ca la usa cortului. Deocamdata il las in pace, pentru ca e in timpul orelor "de galagie" si n-am ce sa ii fac. Dar daca continua si mai face si diseara acelasi lucru, sun iar la politie.
Acum, singurul lucru de care imi pare rau este ca ne-am lovit unul pe celalalt. Poate nu trebuia sa reactionez asa, dar pur si simplu nu m-am mai abtinut cand mi-a fortat usa de 2 ori si a intrat apoi peste mine in casa. Ganditi-va si dvs: ora 22-23 seara, copii dorm, vecinul beat da muzica la maxim, imi forteaza usa de 2 ori si intra peste mine in casa, tot el fiind acela care ma acuza ca eu am incercat sa intru peste el.
De cand m-am mutat in bloc am discutat pana acum de 2 ori cu presedinta asociatiei de locatari si cu administratorul si le-am spus ca vecinul da muzica tare seara la orele 22-23 (plus televizorul...ascult stirile de la el, nu e nevoie sa mai consum eu curentul).
As vrea sa va cer parerea cu privire la ce s-a intamplat si cum ar trebui sa procedez in continuare cu vecinul.
Aceasta idee e foarte interesanta...si ar merita aplicata...Mi-ar placea enorm sa vad cum confisca instrumentele lautarilor de la terasa vecinilor de vis-a-vis...=D>
Am si eu o intrebare...daca politia locala nu face nimic sa opreasca muzica data la maxim(noaptea)...intr-un local din centrul unui oras mai mic....atunci la cine se poate apela????
din cate stiu intrarea in locuinta cuiva fara acordul acestei sau refuzul de a o parasi la solicitarea expresa a acesteia constituie infractiunea de violare de domiciliu,iar faptul ca a fost facuta pe timpul noptii reprezinta o circumstanta agravanta. Teoretic fiind o fapta de natura penala,iar Romania un stat de drept,dvs. trebuie sa va adresati printr-o plangere facuta Parchetului de pe langa Judecatoria din orasul/sectorul de care apartineti, eventual si politiei ce poate intreprinde cercetari premergatoare urmaririi penale. Asta ar fi logic si firesc din punct de vedere juridic. D.p.d.v. psihic insa poate ca alta ar fi modalitatea. As incerca sa-l parafrasez un pic pe Napoleon:in viata..."sa te astepti intotdeauna la orice, astfel nu te va surprinde niciodata nimic." Ulterior tot juridic vorbind, si tot ca o agravare a faptei lui de a va violenta fizic, poate face obiectul infactiunii de loviri si alte violente.
Concluzionez spunand ca trebuie sa va decideti daca veti fi dispus sa acceptati aceste magarii,ce probabil vor continua sau sa apelati la institutiile de drept ce va pot ajuta legal la solutionarea acestei probleme. Va urez succes si cat mai multa liniste!
cautand ...nu sh nici eu exact ce.. solutii, idei si orice poate care sa ma ajute cu problema mea evident problema cu vecinii am dat peste acest forum...am citit cam toate comentarile si plangerile....lucru care ma face sa cred ca EVIDENT nu sunt eu singura care are probleme si mai ales nu sunt nebuna, pentru ca am ajuns sa ma intreb dc nu sunt eu cea cu probleme si nu exagerez etc...
si ca sa fiu mai explicita in speranta ca cineva imi va da o idee un sfat sau orice care sa imi fie de folos imi postez si eu aici povestioara...
ca tot tanaru din ziua de azi in urma cu aprox 10 luni am facut un efort impreuna cu prietenul meu si am luat un credit sa ne luam si noi un apartament ca deh chiria ne gandeam ca nu e o solutie pe viata....ei bine in ziua de azi stau si ma gandesc ca ar fi putut fi...cand stai in chirie si ai probleme te iei frate si te muti...cand ai credit si toti banii iti merg pe rate..te mai gandesti inainte de a lua o decizie..
si cum va spuneam de 10 luni ne-am mutat in ap. nostru fara sa stim ce va urma
stam la et 3 suntem doar 2 fam pe palier speram sa am liniste...insa visele mi s-au spulberat repede din prima zi
pentru ca deasupra mea din prima zi mi-am auzit vecinii dar ii auzeam asa "tropaiind e putin spus" si non stop
nu am inteles ce se intampla, am asteptat cuminte ca se va rezolva...cand am luat prima data contact cu administratora am intrabat cine sta deasupra mea si dc isi renoveaza apartamentu pt ca toata ziua si toata noaptea se aud zgomote de la mutat de mobila masini de gaurit etc..zgomote asurzitoare chiar si la 2 noaptea...
mi s-a spus ca nu isi renoveaza ap si de fapt cam asa sunt ei ca de fapt de aia s-au mutat si fostii proprietari ...minunat :D nu? si ca nu au nimik prin casa nici pe jos nici pe susu:) si umbla incaltati cu papuci cu talpa de lemn sau cu toc iar pe jos nu au decat parchet masiv...credeti-ma picatura chinezeasca e mic copil :D cand toata noaptea se fataie incaltati deasupra ta...
bun mai astept o perioada poate poate..nimik...intr-o dimineata nu am mai rezistat si am plecat la ei..am batut frumos la usa...nimik ...nu mi-a raspuns nimeni niciodata...am fost de cel putin 3 ori la ei la usa dar nu mi-au raspuns
am rugat-o pe Dna administrator sa vb cu familia respectiva...nimik nu s-a rezolvat....
ce-i drept intodeauna am crezut ca poti rezolva multe cu vb buna si nu aveam alta intentie si cand am fost la usa dansilor sa dicutam omeneste sa ne cunoastem sa ii rugam frumos etc...dar in zadar..
apoi intr-o duminik dimineata pe la 7 muzica si tropaiala faceau o combinatie de minune, le-am batut in calorifer insa surpriza: Domnul respectiv a inceput sa SARA deasupra noastra in mijlocul camerei incaltat de vibrau peretii si se misca si lustra....era un raspuns clar ca l-am deranjat.
am fost la usa dansului..nimik..nu ne-au raspuns..insa tunci le-am lasat mesaj in usa ca dc se mai intampla o data sa sara asa o s chemam politia..deja nervii mei.....cedasera..
intr-o zi am recunoscut-o pe tipa care sta deasupra si am oprit-o in fata blocului si dupa toate astea i-am spus uite eu sunt X locuiesc sub voi la et 3 va rog mult nu mai ne deranjati atata...mi-a spus ca nu are ce sa faca pentru ca ei nu au nimik pe jos si merg incaltati..i-am spus frumos exista slapi va cumparam noi facem orice...NIMIK
lucrurile au continuat la fel
intr-o noapte ajunsa de la birou acasa tarziu ca era o perioada aglomerata si tot ce vroiam era sa dorm au intrecut orice masura
era ora 12 noaptea si ei demolau casa ..nu sh ce faceau se auzea cum ar fi cazut gresia de pe pereti plus tropaitul...le-am batut in perete si din nou a incept sa sara mai rau incat mi s-a facut frica si am sunat la politie (chiar nu mai aveam nervi)
in fine au venit si politistii am avut noroc au fost oameni ff de treaba..nu stiam cum vor reactiona dc le spun "ma deranjeaza vecinii imi tropaie mereu in cap si isi demoleaza casa" nu vroiam sa creada ca suntem niste crispati si ciudati care vrem sa facem rau intentionat..
insa se pare ca nu a fost deloc asa: politia a mers la usa lor "tipul era baut critza" i-au cerut buletinu dar dupa ce l-a dat la politie s-a razgandit si a vrut sa si-l ia inapoi, politistul vroia decat sa ii ia datele..insa Domnul cu pricina s-a opsu a iesit pe scara dupa politist ia infit mana in piept..ce sa mai a iesit mai cu scandal decat credeam eu..
l-au luat la politie si am inteles ca l-au internat si la spitalul de nebuni de la noi din oras..
insa ce e trist este ca evident s-a intors din nou acasa.....si ce credeti s-a schimbat ceva...NU iar eu chiar nu stiu ce sa ma fac.....
am citit ca pot depune o plangere la administratie cu numar de inregistrare? poate o sa fie urmatorul pas
si apoi dc nu se rezolva ce sa fac ? sa ii duc in instanta??
Pls help ca simt ca o s aimi iau un cort si il pun mai bine in fata blocului
Vecin agresiv
florbad2006
buna ziua.
locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje, la etajul 3. vecinii de deasupra mea aproape in fiecare noapte se cearta, fac zgomot (pe la 12- 1 noaptea)...sa ... (vezi toată discuția)