avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie la PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie la PV

In ziua de 09.10 ma aflam in spatele unui camion care a incetinit si a dat semnal ca opreste.Eu am depasit,iar in fata mea m-am trezit cu o masina de politie care ma opreste imi ia actele,imi spune sa astept intr-o parcare la vreo 300m,vine peste 10 min vine cu un taximetrist care semneaza PV ca martor(politistul era singur si eu am fost singurul oprit,soferul camionului cand a vazut politia a continuat drumul)am scris la obiectii ca nu sunt de acord cu decizia agentului deoarece camionul a incetinit,a semnalizat ca opreste dar cand a vazut masina pol. nu a mai oprit.Mentionez ca acel taximetrist in nici un caz nu era in spatele meu asa cum a spus politistul,iar faptul ca ningea m-a impiedicat sa vad linia continua de pe carosabil.Va rog sa imi spuneti daca e corect ce a facut politistul si daca am vreo sansa la contestatie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:02, 10 Octombrie 2010
fara martori e destul de greu.
doar daca p-v nu e intocmit cu respectarea prevederilor legale.
parerea mea.
Exista vreo interdictie de depasire in acel segment de drum ?
Daca nu,politia trebuie sa faca dovada ca ati actionat prin nerespectarea dispozitiilor legale,existand precedentul legal de la CEDO Romania versus Anghel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si retinere permis 30 zile - merita sa depun contestatie ? hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Aseara am avut ghinion si am fost oprit de politistii de la rutiera. Mergeam pe un drum european, am intrat in depasirea unui camion care ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna seara stimati cititori, as avea nevoie din partea dumneavoastra de un raspuns in privinta suspendarii permisului de conducere pe 90 de zile. In data de ... (vezi toată discuția)