avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de atestare a discernamantului, obligatoriu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de atestare a discernamantului, obligatoriu pentru vanzare?

Buna ziua,

Sunt coproprietar, impreuna cu mama, al unui apartament pe care dorim sa il vindem.

Ni s-a sugerat la un moment dat ca ar fi necesar la notariat, in momentul finalizarii contractului de vanzare-cumparare, un certificat neuro-psihic de atestare a discernamantului.

Mama are peste 70 de ani, dar se afla in deplinatatea facultatilor mintale, si nu a suferit niciodata de vreo boala psihica.

Asadar, este obligatoriu acest certificat pentru a putea finaliza tranzactia?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:40, 9 Septembrie 2021
Am un apartament impreuna cu mama mea.,dupa succesiunea facuta dupa moartea statali.mama are 84 de ani si vrea sa cedeze partea ei ficei mele.eu nu sunt de acord,ce se poate face legal.mentionez va frica mea in varsta de 29 ani lucreaza de 3 luni si are unde locui.eu nu am alta locuinta si am doar 63 ani.multumesc.mentionez va sunt frica unica si fica mea la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Maria marta, utilizator
Cat timp mama dvs traieste, nu puteti face nimic, daca are discernamant este libera sa dispuna de bunurile sale (sau de cota pe care o detine).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura Elena Elena Elena Elena In familie avem un membru care este pernsionat pe viata cu diagnosticul schizofrenie paranoida.... Pensia o ridica mama lui, nu el. Are el dreptul sa i se ... (vezi toată discuția)
Anulare testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua in cazul in care eu am fost data in judecata de verisoara mea si am facut o tranzactie intre noi in 1997 pe baza unui testament autentificat pe data ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)