avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari de sanatate- medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari de sanatate- medic de familie

Am terminat facultatea si am urmat un masterat in Olanda pe care l-am finalizat la data de 20.08.2010 (data eliberarii diplomei de absolvire).
Pana la aceasta data am beneficiat de asigurare de sanatate fiind coasigurata (pe asigurarea tatalui meu).
Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurare de sanatate in cazul in care nu ma pot angaja si nu ma inscriu la somaj?
In cazul in care ma angajez, trebuie sa platesc retroactiv contributia aferenta salariului minim pentru lunile august si septembrie sau mai multe luni?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 21:57, 10 Octombrie 2010
Buna ziua !
1.Va prezentati la CJAS si deveniti coasigurat direct prin incheierea unui contract de asigurare, platind 7% din salariu minim pe economie.
2.Platiti si retroactiv de la data absolvirii studiilor.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie retroactiva la sanatate maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Fiica-mea a terminat facultatea in iunie 2009, iar in septembrie 2009 a depus dosarul pentru somaj pana in aprilie 2010, data la care s-a angajat si ... (vezi toată discuția)
Nu am niciun venit - unde si cat trebuie sa platesc sanatatea? Adriana68 Adriana68 Am terminat perioada de somaj, nu am niciun venit si ca sa pot beneficia in continuare de asigurarile sociale, va intreb unde si ce suma ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Termin masteratul la 1 august 2012 si sunt gravida. cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? retromusculo retromusculo Daca termin masteratul la 1 august 2012 si trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie 2012 ce trebuie sa fac pentru a mi se calcula cele 60 de zile ... (vezi toată discuția)