avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sentinta judecatoreasca favorabila si totusi ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sentinta judecatoreasca favorabila si totusi nerecuperarea prejudiciului

Buna,
Am o problema care dureaza de ceva vreme si vreau sa aflu totusi ce pot face mai mult.
Firma "mama" la care lucrez a luat o teapa de la o firma din Romania, mai exact nu a mai vrut sa plateasca pentru marfa cumparat si apoi a eliberat o factura pentru "prestari servicii marketing" exact pe suma pe care o datoreaza.S-au dat cele doua firme in judecata, s-au facut contestati peste contestati si in final am primit cartig de cauza. Porblema e ca nu recuperam nici cum din prejudiciu.
Pana acuma ne-am lasat pe mana avocatului care a castigat procesele si a executorului judecatoresc.
Fiind reprezentanta firmei prejudiciate, in Romania, avand cu totul si cu totul alta specialitate, vreau sa va intreb ce pot face mai mult ca sa recuperam din paguba.
Am discutat cu unii avocati care mi-au spus ca nu am ce face mai mult si acum totul depinde de executorul judecatoresc. Am fost la executorul judecatoresc , iar acesta mi-a spus ca mai cere o data de la banci sa comunice ce solduri are firma respectiva in conturile din bancile lor.
Poate sunt absurda, dar mi se pare imposibil sa nu mai existe si alte solutii. Practic stau cu mainile in san si astept raspuns de la banci.
Teparul - are dosare deschise din 2005(cu aceasi problema) si inca isi continua activitatea.
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: blagaliliana , utilizator 10:22, 25 Octombrie 2010
daca sentinta este definitiva si irevocabila o puteti pune in executare prin intermediul executorului judecatoresc. acesta este indrituit de lege sa va recupereze sumele de bani mentionate in sentinta. ar mai exista solutia societatilor specializate in recuperarea creditelor.
buna,
un executor judecatoresc se ocupa deja de recuperarea datoriilor,doar ca rezultatele cam intarzie sa apara. pe de alta parte executorul judecatoresc mi-a spus ca el nu poate verifica decat bancile de pe raza municipiulului de unde este. Practic daca firma datornica fata de noi are conturi cu bani in filiale in alte judete, el nu poate din pct de vedere legal sa le contacteze si sa le solicite informatii despre posibilele conturi ale firmei in cauza. Chestie care nu mi se pare normala, nu stiu e adevarata faza?
mi s-a mai spus de altfel ca nu pot face nimic altceva decat daca cer in instanta falimentul firmei respective. ma gandesc ca in momentul in care am cerut falimentul risc sa nu recuperez nici un leu. corect? am alte posibilitati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare provizorie executare silita dansultanu dansultanu buna seara!am o executare silita cu poprire pe conturi la o firma.pot suspenda executarea silita pe o perioda ca firma respectiva sa poata schimba gajul la ... (vezi toată discuția)
Ce este de făcut atunci când executorul nu mai are ce face? LiaV LiaV În urmă cu doi ani am câştigat un proces civil cu o editură. Hotărârea este definitivă şi executorie, editura fiind obligată să-mi restituie o sumă ... (vezi toată discuția)
Cu executorul la usa! ContSters94259 ContSters94259 Buna ziua, Am o mica nelamurire... Am o firma care e aproape de faliment;cu ceva timp in urma am fost dati in judecata de mai multe firme(3)pt.neplata,am ... (vezi toată discuția)