avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de inchiriere imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de inchiriere imobil

Mi-am cumparat de curand un apartament si nu prea stiu cum se procedeaza cu inchirierea lui? In sensul unde trebuie sa declar ca am pe cineva in chirie? Cum se procedeaza cu platirea impozitului? Daca contractul trebuie neaparat sa fie inregistrat la notar? Si daca ma poate ajuta cineva cu un model de Contract! Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:50, 10 Octombrie 2010
Alternativa la contractul autentificat ar putea fi un contract cu data certa data de avocat. Contractul de inchiriere nu necesita forma autentica. Daca nu tineti neparat la personalizarea contractului puteti folosi contractul tip de la directia fiscala de care apartineti si unde mergeti sa il inregistrati apoi. Acest contract este insa foarte simplist, nu vi-l recomand. Pentru a putea fi luat in evidenta cu veniturile relizate din chirie trebuie sa mergeti impreuna cu chiriasul al DFP si sa depuneti contractul in 3 exemplare, urmand ca dupa cateva zile sa va fie restituite dvs si chiriasului cate un exemplar, celalalt ramanand la fisc.
Anuntati incheierea de contract la administratia fiscala responsabila spatiului inchiriat,care in functie de chiria declarata va dispune impozitul ce va revine de plata
Nu este necesar incheierea contractului in forma autentificata
Modele de contracte gasiti pe site de specialitatea sau accesati sectiunea asociatii de proprietari/locatari rubrica Documente utile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Contract de locatiune. conditii pentru caracterul executoriu cf. art. 1798 aletzsa aletzsa Buna ziua. Am inceput cu asa titlu pentru ca mi se pare un pic trasa de par, noua \\\\"cerere\\\\", ca sa zic asa, a unei organizatii de stat si protocol ... (vezi toată discuția)
Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)