avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

buna ziua!
tatal meu a fost pensionat anul acesta, pe caz de boala - gr ll; de-a lungul timpului a lucrat in industria chimica( grupa ll de munca), 5 ani si 9 luni; i-mi puteti spune daca la implinirea varstei de pensionare, beneficiaza de reducere, ca timp si bani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: simion_c2008 , utilizator 15:22, 11 Octombrie 2010
De reducerea varstei nu,fiindu-i necesari minim 6 ani.De bani,consider ca ar fi trebuit sa i se acorde direct la pensia de invaliditate,prin aplicarea O.U.G.209/2008.Asadar,verificati daca in decizie se face mentiunea aplicarii acestei ordonante.O zi buna.
de la Casa de Pensii i s-a spus ca vor avea nevoie de adeverinta de la Combinatul Chimic, referitoare la grupa de munca , la indeplinirea conditiilor de pensionare normala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu suplimentar; stagiu asimilat; data iesirii la pensie ContSters195239 ContSters195239 Sint pensionara pe caz de boala incepind cu data de 1 04 2009.Am lucrat in grupa 1 de munca16 ani si 9 luni iar in grupa 2 ,1 an si 9 luni.6ani si 3 luni am ... (vezi toată discuția)
Stagiu suplimentar (pensie de invaliditate) simion_c2008 simion_c2008 sunt pensionat medical incepand cu 2010 si as dori cateva lamuriri, daca se poate: - am lucrat in gr ll de munca, 5 ani si 9 luni, in perioada 1978-1984; ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala procesomanul procesomanul Buna ziua, Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in aprilie 2013. Printre documente si o adeverinta cu grupa l de munca, pentru o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)