avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu suplimentar; stagiu asimilat; data iesirii la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu suplimentar; stagiu asimilat; data iesirii la pensie

Sint pensionara pe caz de boala incepind cu data de 1 04 2009.Am lucrat in grupa 1 de munca16 ani si 9 luni iar in grupa 2 ,1 an si 9 luni.6ani si 3 luni am lucrat in conditii normale de munca dupa care m-am imbolnavit.Eu nu am primit marire de pensie datorita grupelor de munca,am inteles datorita oug 209/2008.Intrebarile mele sint:anii in care sint in pensie de boala ,se vor calcula ca vechime la pensia finala si la ce virsta va fi aceasta dupa noile legi.Am lucrat la un combinat chimic unde colegii mei au iesit la pensie la 50 ani datorita grupelor de munca Eu am acum 47 ani.VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:12, 26 Februarie 2011
-Vi s-au aplicat prevederile O.U.G.209/2008 la iesirea la pensie de invaliditate.Gasiti aceasta,la punctul(G)din decizia de pensionare.Anii cat beneficiati de pensie de invaliditate constituie stagiu asimilat si vor intra in calculul pensiei la limita de varsta.Beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare de 4 ani,dar nu stim din cat,decat daca ne precizati luna si anul nasterii.

Limita de varsta la 56 ani si 5 luni.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Carp Mircea, utilizator
10 01 1964
62 ani si 7 luni-4 ani=58 ani si 7 luni limita de varsta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate simion_c2008 simion_c2008 buna ziua! tatal meu a fost pensionat anul acesta, pe caz de boala - gr ll; de-a lungul timpului a lucrat in industria chimica( grupa ll de munca), 5 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de invaliditate pentru activitatea lucrata in grupe de munca Mihaela Enache Mihaela Enache Tatal meu are o pensie de invaliditate din anul 2007. In 2009 a depus niste acte la Casa pe Pensii si a solicitat recalcularea pensiei. Actele se refereau la ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta paun anton paun anton VA SALUT am o intrebare legata de pensionarea mea pe caz de boal grad 2: -pe data de 1.04.2010.,am fost pensionat pe caz de boal in urma unui traumatism grav ... (vezi toată discuția)