avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen-act aditional contract credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen-act aditional contract credit

Buna ziua,
as dori sa stiu,daca pana la aceasta data nu am primit actul aditional la contractul de credit,pana la ce data sa mai astept?
Mentionez ca sunt somera si din luna ian.am reusit sa platesc decat o singura rata(am fost personal la banca sa anunt imposibilitatea de a plati,am trimis si o scris.recomandata) si m-au sunat de la banca sa ma anunte ca din aceasta luna mi se reliziliaza contractul.
Sfatuiti-ma,va rog cum sa procedez?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:33, 12 Octombrie 2010
In contractul de credit, asa cum indicati dvs, era cotata o dobanda fixa, revizuibila trimestrial, in timp ce, in acest AA, au transformat-o intr-una variabila in functie de ROBOR la 6 luni plus o marja imensa. Acum se va modifica dobanda la fiecare 6 luni de la data semnarii AA, daca veti proceda la semnarea acestuia.
Va sfatuiesc sa cereti explicatii in scris bancii, care este motivul pentru care v-au modificat dobanda (situatie prohibita prin OUG 50/2010). Pentru aceasta trebuie sa depuneti o notificare scrisa la care sa vi se dea numar de inregistrare. In maxim 30 de zile de la data notificarii dvs, trebuie sa primiti raspunsul lor, tot in scris. Pana atunci nu semnati niciun document tip AA. Si inglobarea celor 2 comisioane intr-unul singur este tot o clauza abuziva care trebuie contestata in notificarea dvs. Daca raspunsul lor este nefavorabil sau nu primiti nimic, va adresati ANPC cu o reclamatie scrisa si eventual instantei de judecata.
Succes =D>
D-na Monica V.,va multumesc foarte frumos pentru promptitudinea raspunsului.
O zi frumoasa.
Pana cereti explicatii bancii cu privire la calculul dobanzii solicitati inca o data actul aditional si aveti grija sa primeasca stampila si numar de inregistrare. Apoi depundeti o notificare de refuz.
Luati legatura si cu grupurile formate si care se lupta deja cu bancile si alaturati-va lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)