avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... casa-va rog un mic ajutor!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

casa-va rog un mic ajutor!!!

buna seara!
ma numesc Adriana si am un apartament proprietate personala in care momentan locuiesc doua prietene f bune.Menzionez ca nu am inchiriat acest apartament.intelegerea a fost verbala ,singura conditie impusa de mine a fost aceea ca lor le revine obligatia sa plateasca facturile la lumina ,cablu ,intretinere ,etc. pe perioada cat locuiesc acolo.
Eu locuiesc momentan in casa mamei mele din motive de sanatate.
va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa declar acest lucru in scris catre una din institutiile statului sau catre asociazia de locatari.
Pe scurt va rog sa ma invatati cum trebuie sa procedez din punct de vedere legal pentru a nu avea probleme pe viitor
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 13:00, 26 Ianuarie 2008
Daca intelegerea verbala include si plata unei sume de bani catre dvs. (chirie) atunci este o inchiriere si ar trebui un act incheiat in scris si inregistrat la Administaratia Financiara.

Daca intelegerea este in sensul de a le pune la dispozitie folosinta gratuita (fara chirie) dar cu obligarea lor la plata cheltuielilor folosintei: intretinere, lumina, telefon atunci este un comodat si nu trebuie inregistrat la vreo instituitie, dar e bine sa va consemnati intelegerea in scris.
Va multumesc frumos !!!
Daca sunt prietene bune si va intelegeti cu ele nu vad un motiv pentru a incheia un contract ce ar trebuie declarat la administratia fiscala, in temeiul caruia veti fi nevoit sa platiti impozit.
Cel mai bine este sa inregistrati contractul la administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)
Proces verbal scris de mana Egnar Egnar buna ziua spuneti-mi un proces verbal scris de mana intre mine propietar si chirias ,cu martori ,este luat i considerare in instanta?am inchiriat csa si acum ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere r_1969 r_1969 buna ziua!La urmatoarea situatie daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: Am o firma infintata in 1993 la care sunt asociat unic si care are un punct de ... (vezi toată discuția)