avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fosti proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fosti proprietari

Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care, pe adresa apartamentului unde locuiesc, proprietate personala, soseste aproape zilnic corespondenta pe numele fostilor 2 proprietari: notificari de la banci, de la primarie, facturi, etc. Mentionez ca sunt proprietara apart. din apr. 2007 si figurez in evidenta politiei cu noua adresa inca de atunci. Nu le-am desfacut corespondenta, nu stiu ce sa fac cu ea. Unul din fostii proprietari s-a mutat acum 4 ani, iar de la urmatorul am cumparat eu acum un an. Nu le cunosc adresele actuale. Unde sa returnez aceasta corespondenta si cum sa fac, pe cine sa anunt ca acesti 2 oameni nu mai locuiesc la aceasta adresa? Oare nu-i ilegal ca ei sa declare la institutii acest lucru? Oare nu ar trebui sa se sesizeze cineva de la evidenta populatiei ca la aceasta adresa figureaza actualmente 3 proprietari, in cazul in care cei 2 nu si-au schimbat buletinele de identitate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 13:02, 26 Ianuarie 2008
mir2006 a scris:

Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care, pe adresa apartamentului unde locuiesc, proprietate personala, soseste aproape zilnic corespondenta pe numele fostilor 2 proprietari: notificari de la banci, de la primarie, facturi, etc. Mentionez ca sunt proprietara apart. din apr. 2007 si figurez in evidenta politiei cu noua adresa inca de atunci. Nu le-am desfacut corespondenta, nu stiu ce sa fac cu ea. Unul din fostii proprietari s-a mutat acum 4 ani, iar de la urmatorul am cumparat eu acum un an. Nu le cunosc adresele actuale. Unde sa returnez aceasta corespondenta si cum sa fac, pe cine sa anunt ca acesti 2 oameni nu mai locuiesc la aceasta adresa? Oare nu-i ilegal ca ei sa declare la institutii acest lucru? Oare nu ar trebui sa se sesizeze cineva de la evidenta populatiei ca la aceasta adresa figureaza actualmente 3 proprietari, in cazul in care cei 2 nu si-au schimbat buletinele de identitate? Va multumesc.
Sigur, un om normal este deranjat de aspectele pe care le semnalati dvs. si aveti mare dreptate. Si la mine in bloc se petrec asemenea aspecte.
Ce am facut eu: in prima instanta am mers la oficiul postal si am vorbit cu dirigintele, care nonsalant mi-a zis ca atat timp cat corespondenta este pe o adresa, factorul postal este obligat sa o depuna acolo unde trebuie; insa am cazut la o intelegere cu el si cu factorul postal: am retrimis marea majoritate a corespondentei inapoi cu mentiunea ca adresantii nu mai locuiesc la aceasta adresa, iar factorul postal - un om care face serviciu in zona blocurilor noaste de multa vreme, va depune acea corespondenta pe o masuta aflata in holul blocului - corespondenta pe care nimeni nu o ia, asa ca la cca. o saptamana ia drumul ghenei de gunoi.
Cu toate aceste inca mai vin, in general plicuri cu facturi de la companiile de telefonie mobila, probabil pe numele unor chiriasi fraudulosi, pentru ca nimeni nu-i cunoaste, adresa fiind in general incompleta. Degeaba am semnalat chiar pe site-ul firmei, corespondenta continua sa soseasca...
Va sfatuiesc ca coresondenta mai "oficioasa" sa o redirijati la cel care a trimis-o cu mentiunea ca adresantul nu mai locuieste la adresa indicata. Va asigur ca va mai dura un timp!
Notificati persoanele juridice care trimit corespondenta ca adresa nu mai este valabila si scrisorile vor inceta.
Trebuie sa anuntati persoanele de la care primiti scrisori ca societatea nu se mai afla acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare domiciliu si societate pr1272 pr1272 Buna ziua, Doresc si eu un sfat? Am cump.ap.la licitatie si acum cutia postala este plina cu scrisori de la diversi recuperatori, executori si ANAF pt.ca ... (vezi toată discuția)
Integritatea corespondentei obligatii si daune officemvp officemvp Buna seara .As dori sa pun in discutie un aspect, privind siguranta si integritatea corespondentei ce trebuia asigurata de CN Posta Romana.Un justiciabil ... (vezi toată discuția)
Unde sa ma adresez? mihaela daniela mihaela daniela Buna seara cine ma poate ajuta nu stiu unde sa ma adresez ptr o reclamatie contra factoritei postale.Eu am avut o firma pe care am inchis-o la o adresa vecina ... (vezi toată discuția)