avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Antecontract vanzare cumparare-imobiliare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Antecontract vanzare cumparare-imobiliare

Mersi de raspuns.

Pt mai multe clarificari mentionez urmatoarele:
- antecontractul cat si actele aditionale sau facut prin notariat cat si plata sumelor de bani(o parte in antecontract si parte a doua in primul act aditional);
- datorita faptului ca la masuratori sau gasit 45mp mai mult decat avea in acte 450mp, conform legii cadastrului (peste 5%) au fost trimisi catre instanta pt obtinerea unei hoatarari judecatoresti( uzulcapiunii). Vanzatorul depune actele la sfarsitul lui iulie i se da primul termen 30 octombrie, se da al doilea terment pe 08 ianuarie ( pt expertiza ) si al treilea termen pe 20 februarie (solicitat de el pt delimitarea celor 45mp din intreaga proprietate);
- ultimul termen de semnare a contractului final a fost 14 decembrie ( dupa 4 prelungiri de comun acord pt ca nu avea actele);
- pt acest termen eu, cumparator am propus o noua prelungire pana in aprilie dar doar in urmatoarele conditii;
1. ca proprietatea sa se vanda in intregul ei 450 + 45 mp, asa cum se negogiase, el nestiind ca exista diferente intre acte si teren;
2. dupa aprilie daca tot nu produce actele sa se perceapa 1000ron/zi penalitati;
3.- sa am acces la proprietate pt lucrari urgente de reparatii datorita degradarii din martie (o parte din acoperis a fost smuls de vant si inca nu este fixat);
4. sa se inregistreze ca sarcina la cadastru pana la incheiere actului final;
- vanzatorul a refuzat aceasta propunere si nu se prezinta la notariat in ziua fixata pt incheiere/prelungire a contractului; El mentioneaza ca datorita trecerii timpului si a evolutiei pietei imobiliare pretul proprietatii a crescut si acum s-a dublat. Deasemenea nu mai semneaza nimic (asa i-a recomandat avocatul) pt ca eu nu am ce sa-i fac atata timp cat el este in instanta pt acei 45mp suplimentari;
- l-am somat cu executor judecatoresc sa se prezinte la notariat pt incheierea actelor, s-a prezentat si a refuzat sa semneze o noua prelungire in conditiile impuse;
- s-a incheiat un proces verbal specificandu-se motivele fiecaruia si notarul a spus ca l-a el s-a terminat;
- mentionez ca el si-a cumparat un apartament din avans si ca atare nu mai este fortat sa vanda repede;

Intrebarile mele la cineva avizat erau urmatoarele:
- ce sanse am eu sa castig proprietatea, doar 450mp stipulati in antecontract?
- ce se considera avans - toata suma data in 2 parti (prin antecontract si primul act aditional) sau numai suma din antecontract:
- pot deschide actiune in instanta atata timp cat el are o actiune pentru recunoasterea celor 45mp(el a mentionat ca nu pot sa-i fac nimic in timpul asta si acum taraganeaza dosarul);
- ce daune pot cere datorita faptului ca din martie astept sa-si faca actele pt vanzare si ca i-am dat o suma mare de bani ca avans (45000).

In antecontract este mentionat ca daca vanzatorul promitent se razgandeste, nu respecta termenul sau nu intocmeste documentatia necessara vanzarii, cumparatorul promitent se poate adresa instantelor judecatoresti sa constate antecontractul ca act final si daune dublul avansului.

Multumesc de orice sfat avizat.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 20:10, 13 Ianuarie 2008
atata timp cat e instanta cu terenul mai ai de asteptat....pana se clarifica...dar teoretic ar putea sa iti vanda definitiv tie chiar dak e pe rol procesul ...daca tu esti de acord cu asta....doar sa nu pierzi ...nu stiu ce sa zic....complicat rau ....
nu poate modifica pretul stipulat in antecontract!!!
preseaza si tu cu avocatul ! vezi sa nu te pacaleasca cu vreun notar mai ”dragutz”....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare - imobiliare reespdc2005 reespdc2005 In martie 2007 am facut formalitatile pt cumpararea unei case. Am intocmit un antecontract de vanzare cumparare la notariat urmand ca vanzatorii sa-si obtina ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract de vanzare-cumparare mara78 mara78 Am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat in 2006. Eu sunt promitentul cumparator. Promitentul vanzator s-a obligat ca in termen de sase luni de la ... (vezi toată discuția)