avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard facut de mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard facut de mine

Am facut un gard din lemn la distanta de la casa vecinului la 205 cm el are terenul de la fundatia casei la 200 cm.La 60 de cm de gardul meu sia turnat beton de 50 cm inaltime si a umplut cu pamant pentru flori . Se poate sa toarne la sasa inaltime pamint peste gard care va putrezi de la umezeala. Iam atras atentia , nici nu vrea sa auda , spune ca partea cealalta a gardului este la el si face ce vrea.Ce distanta trebuie sa fie de la gard ca sa-si poata planta ce vrea el. Ana
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:26, 11 Octombrie 2010
Codul civil dispune: ART. 599 Unul din vecini nu poate gauri zidul comun, nici sa alature sau sa sprijine de dansul vreo lucrare, fara consimtãmântul celuilalt.
În caz de împotrivire, el nu poate face aceasta fara a regula mai întai prin experti mijloace necesare pentru ca acea lucrare sa nu vatame drepturile celuilalt (C. civ. 594 si urm., 611 ; C. civ. fr. 662).[/
i]

Daca sa le citest acest articol poate sa te ajute sa te invecinesc cum trebuie. Daca nu mai vrea nimic, poti sa te sprijines de politia comunitara (a primariei), si daca nu, si in orice caz, la judecatoria, prin cerere de cheamara in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta legala? Anomiskaracuda Anomiskaracuda Conform propunerii de dezmembrare pe care ne-a facut-o un inginer dupa ce ne-am inteles cum sa impartim, un gard va trece exact prin fata uneia dintre usile ... (vezi toată discuția)
Tot servituti... Sara^ Sara^ eu si verisoara mea avem de la tati mostenire o suprafata de pamant care este formata din o casa, gradina de pe langa casa si livada cu meri. Jumatate de casa, ... (vezi toată discuția)
Constructie la limita proprietatii nicu 2009 nicu 2009 Am o rugaminte la cine stie problema. Am autorizatie de construire pe limita de proprietate,am si aprobarea notariala a vecinului dar pentru o inaltime de ... (vezi toată discuția)