Am nevoie de un raspuns urgent pentru mama mea.
Era vanzatoare la un magazin de cartier pana intr-o zi cand sefa ei s-a imbolnavit de cancer si rudele ei au preluat afacerea.
S-a trezit a doua zi ca nu a mai avut unde sa vina la serviciu, intrucat tot magazinul a fost golit fara sa se mai faca inventar.
A primit doar un telefon prin care o anuntau ca de maine nu va mai lucra.
De atunci i-au promis ca ii vor da somaj.
A trecut o luna si angajatorul nu a facut inca demersurile necesare.
I-a dat o notificare sa o semneze prin care ea mai degraba cerea incetarea CIM si nu se mentiona nicaieri art 65.
Am refacut eu notificarea cu art 65 si a semnat-o, le-am dat-o sa mearga impreuna cu decizia sa le depuna la ITM, dar de atunci nu a emis nicio decizie de incetare a CIM cu art. 65 si nici nu i-a dat nicio adeverinta cu veniturile din ultimele 12 luni asa cum stiam eu ca se face.
Am vorbit cu ei sa faca aceste demersuri si au zis ca rezolva dar ne-au tot amanat.
A trecut o luna si nimic. Nici bani, nici carte de munca, nici somaj.
Acum nu mai vor sa raspunda la telefon.
Ce e de facut?
Trebuie facuta reclamatie la ITM?
Cum poate obtine mama mea somaj? Cum poate face rost de cartea de munca si de toate drepturile salariale ce i se cuvin...
Mergeti la ITM si faceti reclamatie. Cartea de munca o poate lua si de la ITM daca au fost tinute la ei, daca nu se complica treaba...
Daca a semnat incetare prin acordul partilor sau demisie nu va beneficia de somaj.
Somaj!
danya172000
buna-ziua! doresc sa stiu care sunt literele cu care se inchid cartile de munca, in urma carora se poate lua somaj... cartea de munca a fost inchisa cu ... (vezi toată discuția)