avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj!

buna-ziua! doresc sa stiu care sunt literele cu care se inchid cartile de munca, in urma carora se poate lua somaj... cartea de munca a fost inchisa cu "acordul partilor" iar cei de la Agentia de somaj au spus ca nu se poate beneficia de ajutorul de somaj daca, cartea a fost inchis cu acordul partilor. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:03, 2 Aprilie 2009
Pentru somaj art.65 alin. 1 concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
sau expirarea perioadei determinate
Somajul se acorda in cazul in care CIM inceteaza din motive neimputabile salariatului ( art. 65 alin 1),in cazul concedierii colective ( art. 68 ) , in cazul incetarii de drept a CIM incheiat pe durata determinata ( art. 56 lit j) incazul incetarii CIM pentru necorespundere profesionala ( art. 61 lit d).
In cazul incetarii CIM prin acordul partilor fostul salariat nu beneficiaza de somaj, el a renuntat singur la locul de munca detinut.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
Multumesc pt mesajele de pana acum insa vreau sa mai adaug ca persoana in cauza nu si-a semnat nicio demisie cand a plecat de la locul de munca, a fost data afara dar fara sa semneze nimic, nici macar statele de plata cand isi primea salariul. Dupa nenumarate insistente asupra patronului acesta a decis sa-i inchida CIM cu acordul partilor, care, acest acord nici nu a existat, persoana in cauza nu a fost instiintata despre ac lucru. Se mai poate revoca aceasta decizie ca sa poata primi somaj? daca da, ce ar trebui sa faca..
Daca salariatul in cauza stie sigur ca nu a semnat nici o cerere de incetare a CIM. el se poate adresa instantei de judecata (la Tribunalul din judetul unde domiciliaza sau are resedinta). este litigiu de munca si nu plateste taxe.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta de angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila. Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul ... (vezi toată discuția)
Lamurire kido93 kido93 Salutre. Patronul firmei la care lucrez m-a pus sa-mi depun preaviz de 20 de zile pentru ca inchide firma.Pot intra in somaj? (vezi toată discuția)
Demisie modificata lidiuta lidiuta Buna ziua.Am lucrat la o firma timp de 4 ani ,iar de cateva luni nu mai primeam salariul .Am depus cerere de demisie prin care am cerut sa mi-se inchida ... (vezi toată discuția)