avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca + gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca + gestiune

buna ziua , intervin si eu pe acest forum cu 2 intrebari:

NU de mult am inceput o mica afacere , in domeniul alimentatiei publice, mai preci mi-am deschis un magazin pentru comercializarea en-gros/en detail a unor produse de larg consum pentru diferiti agenti economici si persoane fizice. In acest scop mi-am angajat un tinar care sa se ocupe de acest mic bussiness, in sensul ca el era cel care elibera marfa . pentru acest lucru l-am angajat pe postul de Gestionar , cu contract de munca , cu tot.

acum el mi-a spus ca ar vrea sa plece , cu preaviz, iar eu nu stiu cum sa procedez... deoarece inventarul nu l-am facut , impreuna cu el si nici un Proces Verbal de Predare/Primire a gestiunii nu am apucat sa-l intocmesc.

intrebarea mea este : in eventualitatea unor lipsuri in gestiune ce pot sa fac? Voi suporta singur aceste eventuale pierderi ?

in asteptarea unui raspuns , va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:06, 13 Octombrie 2010
Buna dimineata !
Avand in vedere ca nu ati predat bunurile in gestiunea acestuia este foarte greu sa angajati raspunderea acestuia in cazul unor lipsuri , mai ales ca nu ati inventariat aceste bunuri .
Macar acum la incetarea c.i.m. , faceti un inventar la ceea ce aveti in gestiune ...este cam greu de angajat raspunderea patrimoniala a salariatului respectiv , inrucat nu aveti incheiat un inventar la inceperea activitatii acestuia.
acest lucru inseamna , practic, ca imi voi asuma eventualele pierderi ?
chiar daca fac inventarul , va fi doar pentru viitorul angajat .... am inteles acuma!! Asta este , asa-mi trebuie , daca nu am fost 5 minute mai istet, ca sa spun asa !!
corneliu2010 a scris:

acest lucru inseamna , practic, ca imi voi asuma eventualele pierderi ?
chiar daca fac inventarul , va fi doar pentru viitorul angajat .... am inteles acuma!! Asta este , asa-mi trebuie , daca nu am fost 5 minute mai istet, ca sa spun asa !!


Intr-adevar , cam asa stau lucrurile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)
Angajat cu abatere grava georgianan georgianan Avem un angajat in functia de inginer silvic, cu salariul de 300 ron cu 2 ore pe zi....intrucat ne ocupam cu lemnul...asa ni se cere...el este cu functia de ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)