Am preluat in totalitate sarcinile de serviciu a doi colegi(unul pensionat si altul mutat). Lucrez in sist bugetar , nu se fac angajari. Volumul de munca fiind foarte mare, a),ce posibilitati de recompensa salariala as putea avea in conditiile in care si eu fac demersurile de pensionare totodata cu b) mentinerea in activitate, dorita de angajator. Adica de ce b) ar exclude a) ? Faptul ca acum nu se fac mariri salariale se refera si la situatia in care , am preluat activitate a 2 colegi?Cum aplicam Legea salarizarii-medicina- in acest context? Va multumesc.
Buna dimineata !
Aceasta e situatia la momentul actual in tot sistemul bugetar , masurile luate de Guvern fiind unele fara logica , taindu-se (contabiliceste) cheltuielile fara a lua in calcul situatii gen cea in care va regsiti dvs. .
Din pacate nu sunt solutii , ptr ca desi teoretic ar fi varianta cumulului de functii , datorita blocarii ocuparii posturilor prin OG 34/2009 , nu se poate face nimic . Conform prev legii 330/2009 nu puteti beneficia de sporuri suplimentare , chiar daca ati preluat activitatea a inca 2 colegi . Nu vad ce v-ar putea stimula sa ramaneti la serviciu .... doar factori de ordin moral / profesional ... dar , se merita ?
Numai bine va doresc !
Acesta este rezultatul genocidului = "reformei in sistemul bugetar" :hammer:
Doar inceputul:worthy:...
Cum si anul viitor (pentru al treilea an consecutiv...) vor sa prelungeasca interdictia angajarilor in sistemul bugetar - doar 1 din 7 plecati, e evident ca tinta lor este ca un salariat sa indeplineasca atributiile a inca sase posturi si pe un salariu diminuat cu 25%...:angry...
Solutia: dupa ce primiti decizia de pensionare "spuneti" angajatorului ca daca vrea sa mai lucrati in continuare, sa va incheie inca un cim-cumul de functii, pentru a fi retribuit cat de cat pentru atributiile exercitate in plus.
LEGE-CADRU nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 26
(1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat prin concurs sau examen, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante.
(2) Posturile vacante şi temporar vacante din unităţile sanitare publice, din unităţile de asistenţă socială şi medicosocială, de cultură şi învăţământ, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate.
Cumul de functii
ileana36
Poate un angajator sa te oblige sa prestezi fara sa fii platit o a doua functie ?
Colega mea va pleca in concediu de maternitate. Ea este casiera ... (vezi toată discuția)