avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Buna seara,
Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat din februarie pana in noiembrie inclusiv pentru concediu medical. Dupa terminarea concediului medical salariatul a solicitat in continuare concediu de odihna. Pe perioada de suspendare atributiile functiei ocupate de persoana in cauza au fost acordate unui alt salariat prin cumul de functii. Intrebarea este daca cumulul de functii se poate acorda si pe perioada de concediu de odihna in conditiile in care acesta depaseste 30 de zile calendaristice. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 8 Decembrie 2010
Daca e vorba de bugetari, nu se poate, post temporar vacant este postul al carui titular are contractul de munca suspendat (concediu medical, ingrijire copil) nicidecum concediu de odihna.

Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
Art. 26. - (1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat prin concurs sau examen, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante.
(2) Posturile vacante şi temporar vacante din unităţile sanitare publice, din unităţile de asistenţă socială şi medico- socială, de cultură şi învăţământ, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate.
Multumesc pentru raspuns, dar nu este vorba de bugetari.
Da, se poate ca cumulul de functii sa fie acordat si pe perioada de concediu de odihna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii in invatamantul prescolar herea marinela herea marinela Sunt educatoare titulara la o gradinita cu program prelungit. O colega a plecat spre un alt job in Italia iar postul ei nu a fost ocupat inca si nici ISJ-ul nu ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii naomy_naili naomy_naili sunt angajata a unui serviciu bugetar in functia de referent SSM. de curand am absolvit si cursul de PSI, am primit si decizie de numire in functia de cadru ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta- cumul de functii cipanu cipanu care este baza legala care reglementeaza cumulul de functii (vezi toată discuția)