avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... act aditional la CIM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

act aditional la CIM

Sunt in preaviz la o firma, in care sunt angajata din 01.03.2007 cu contract pe perioada nedeterminata. Am cerut o copie dupa cartea de munca si am sesizat un inscris, despre care nu am stiut pana la primirea copiei,cu mentiunea act aditional la contractul individual de munca cu schimbarea incadrari din CIM din receptie marfa in lucrator comercial cu gestiune cu data de 03.04.2009 si se mentinea salariul de 950 lei noi.Angajarea este facuta pentru studi superioare. Acel act aditional nu a fost semnat de mine si nici nu mi-a fost inmanata vreo copie, deci am aflat din greseala, in sensul ca daca nu ceream copie dupa cartea de munca nu aflam ca mi-a fost schimbata incadrarea.Am avut un proces in contencios admin cu angajatorul in care am mentionat si anularea acelui act, dar acest cap de cerere mi-a fost respins. Am incercat sa ma mai informez si mi s-a spus ca este caz penal. Este adevarat ca pot actiona in proces penal pe angajator pentru aceasta situatie? Cum se procedeaza intr-o asemenea situatie?
Din razbunare pentru procesul pe care l-am avut si am castigat 3 din 5 capete de cerere, mi-a dat preaviz, cu posibilitatea de a ma trimite in somaj.Preavizul este fara motivatie si mi-a fost adus la cunostinta dupa doua zile de la data in care intra in vigoare, pot face ceva si in acest sens?
Cel mai recent răspuns: mcvarual , utilizator 10:07, 12 Octombrie 2010
Buna ziua !
1. Puteti ataca in instanta civila actul emis de angajator cu incalcarea prevederilor legale( preavizul).
2. Depuneti o plangere penala la parchetul( procuratura) unde isi are sediul principal firma , respectand prevederile art. 222 c.p.p. privind intocmirea unui astfel de act procedural.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat .
Cu stima !
multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie imputare inventar, bilet la ordin mcvarual mcvarual L-am dat in judecata pe patron, am continuat sa lucrez in aceeasi firma, dar am mai descoperit niste lucruri, care imi sunt neclare. Chestiunile neclare ... (vezi toată discuția)
Denigrarea imaginii publice mariamna mariamna Buna ziua, Un prieten se confrunta cu o problema. Un ziar a publicat un articol in care il jigneste si prezinta niste informatii false. Il face hot, prost ... (vezi toată discuția)
Negocieri colective + concedieri rosu gheorghe rosu gheorghe Daca ne aflam in cursul negocierilor colective, unitatea poate face concedieri? (vezi toată discuția)