avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal pentru anulare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal pentru anulare amenda

Buna ziua,
In urma unui accident de masina politia a sanctionat unul dintre soferi considerandu-l vinovat.
Soferul vinovat a obtinut anularea PV in instanta dar IPJ Bacau a facut recurs .
Instanta de recurs a amanat pentru urmatorul termen si a solicitat introducerea in cauza a societatilor de asigurare a celor doi soferi implicati in accident.
De mentionat ca masina avariata a fost reparata, cheltuiala suportata de societatea de asigurari a soferului responsabil, deci in acest moment nu sunt solicitari de ordin material.
Daca se poate, va rog sa-mi precizati temeiul juridic al introducerii societatilor de asigurare a celor doi soferi de catre instanta de recurs, tinand cont ca instanta de fond nu a facut acest lucru ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popescu marcela , utilizator 13:36, 12 Octombrie 2010
Multumesc
Si care este rezultatul aplicarii acestui art.119 din OUG 195/2002 ?
O varianta ar fi ca in momentul in care instanta de recurs solutioneaza cazul, societatile de asigurari, care sunt citate, vor lua la cunostiinta despre respectiva hotarare, necesara exercitării unei actiuni in regres, ulterior.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
popescu marcela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Consecinte anulare proces verbal de contraventie accident ContSters344079 ContSters344079 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident de circulatie in 2014. Politia a deciz ca celalalt sofer este vinovat. Acesta a depus o contestatie pe care in ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)