avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Necaz - inundat de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Necaz - inundat de vecin

Buna ziua...
Am fost inundat de catre un vecin situat la etajul 2 .Etajul 1 compromis , apa infiltrata prin tavan mi-a afectat instalatia electrica , peretii , tavanul in 3 camere!Vecinul de la 1 a fost despagubit insa eu nu...Se pare ca vecinul de la 2 a avut aprobare de la Asociatia de prop. sa desfiinteze tevile comune din ap.d-lui prin debitare , fara a se asigura ca nu sunt probleme in cazul in care agentul termic va circula pe tevi...Pe cale amiabila am discutat cu vecinul care m-a inundat , avand pretentii pentru materiale necesare reparatiilor aferente.Refuz total...se considera nevinovat...Ce sa fac...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marcus68 , utilizator 10:24, 2 Noiembrie 2010
Mai intai efectuati o expertiza extrajudiciara cu un expert autorizat in imobiliare, apoi introduceti actiune in pretentii in instanta, unde veti solicita cuantumul prejudiciului stabilit de expert.
Atentie insa, veti plati taxa de timbru la valoarea solicitata, care insa va fi returnata de vecinul parat.
Vecinul este un bun martor. Asociatia trebuie se asigure ca nu sunt probleme cu elemente comune. Daca sunt probleme comune trebuie sa te despagubeasca asociatia. In orice caz cer pe asociatia lamurire prin scrisoare. Dupa aia, faci o cerere cu bugetul pentru reparatia la vecinul prin executor judecatoresc, si doar dupa 15 zile incearca cerer de chemare in judecata. Cu bine
Buna ziua...

Respectivul vecin mi-a dat polita de asiguare a apartamentului D-lui pentru rezolvarea situatiei...Ce sa fac in acest moment...Trebuie sa merg la Asociatia de proprietari pentru a mi se elibera un document ca am fost inundat si apoi sa solicit un ajutor de la un expert/asigurator pentru a evalua situatia daunelor....Precizez ca una saptamana am fost privat de curent electirc si starea apartamentului , in care in 2008 am investit pentru imbunatatiri de 6000 euro, actualmente este deplorabil...Este normal sa cer si despagubiri morale...in ce consens si de la cine Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Astazi 02.11.2010 , in urma eliberarii unei Polite de Asigurare eliberate de BCR Asigurari , de catre persoana care m-a inundat , s-a constatat ca nu era valabila pentru despagubiri de acest gen(PAID).Am solicitat desemnarea unui inspector de specialitate pentru stabilirea daunelor(Inspectia de stat in constructii) , am intocmit un PV loco cu seful de scara si contrasemnata de un vecin martor , am instiintat Asociatia de Proprietari asupra incidentului printr-o adresa (posta) , am intocmit o cerere in scris catre partea vinovata(posta) , am efectuat fotografii(amator) asupra zonelor afectate ale apartamentului...Numai in baza unei expertize prezentate la executor si apoi la Judecatorie pot obtine daunele suferite?Precizez ca ap. a fost complet renovat in 2008 , cca 6000 euro...Inca miroase a mucegai in casa si astazi cu stupoare am constatat ca mi-a ,,cazut,, din nou alimentarea cu energie electrica(de la tabloul sit. in ap)Ce sa ma fac? Am copii mici , deja pe 09.11.2010 se implinesc 30 zile...Am asteptat sa o rezolvam pe cale amiabila...Raspuns zero!!!Va implor sfatui-ti-ma!Pot renova in regie proprie?(cumpar singur materialele si zugravesc singur....cum deduc aceste cheltuieli?)Va multumesc anticipat
Cu respect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... buna seara... locuiesc la etajul 3 ...de aproximativ 20 de ani ... elenabrasov elenabrasov Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aprozimativ 20 de ani fiul dependent de alcool al proprietarului de la etajul 4 a daramat acoperisul balconului ceea ... (vezi toată discuția)