avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de vanzare

Sunt proprietar unic mostenitor apartament,timp de 2 ani dupa decs tatal meu am preluat ratele si am achitat impreuna cu sotia integral apartamentul, in timpul actiunii de partaj pentru stabilirea cotei ce o va pretinde sotia privind acea suma de bani ce i se cuvine, eu pot vinde apartamentul?
Cel mai recent răspuns: mar4905 , utilizator 10:36, 12 Octombrie 2010
Da,apartamentul poate fi instrainat , sunteti singurul proprietar.Sotia pretinde doar un drept de creanta.

Cum se stabileste valoarea dreptului de creanta, avand in vedere ca aproxim 90%din valoarea apartamentului ramasa de achitat dupa decesul tatalui meu in 1992, am achitat impreunba cu sotia, ce va soloicita dansa , evaluare,?si actualizarea valorii apartament respectiv stabilirea cotei de creanta la valoarea actula?cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mar4905 mar4905 Am o nelamurire si sper , sa fiu lamurit...sunt proprietar mostenitor cu act de unic mostenitor a unui apartament,:dupa anul 1992 pana in 1994 am preluat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si bani mar4905 mar4905 Sotia mea care pretinde ca a deschis divort ...n-am primit inca acasa .... nimic...cred ca incearca sa ma\"santajeze\" cu o problema urmatoare: eu posed act ... (vezi toată discuția)