avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema credit banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema credit banca

Buna ziua. Am refinantat un credit de la banca "X" la banca "X1" - aceeasi banca, alta sucursala.
Dupa 1 si 1/2 ani m-am trezit ca nu au inchis contul pe care l-am refinantat si am de plata xxx euro ca sa il inchida.
Ideea e ca am urmatoarele argumente:
1. banca care mi-a refinantat creditul nu trebuia sa imi dea banii care erau in plus fata de suma refinantata pana nu ii aduceam o adeverinta de la prima banca prin care se adeverea ca e inchis contul (adeverinta a existat , ALTFEL NU IMI DADEAU BANII,dar au pierdut-o de la dosar (le lipsesc niste mape). personalul e schimbat total. numai neglijente. insa eu nu am pastrat copia adeverintei :(
2. Banca care a facut refinantarea trebuia sa sune si sa ia contact cu banca refinantata.eu tin minte ca a facut-o prin telefon, dar nu exista dovezi...acum una da vina pe alta, fiecare incearca sa se scuze si tare mi-e ca eu voi fi cel care plateste...
3. exista totusi chitanta de refinatare platita catre banca x, exista extrasul de cont cu o saptamana inainte de refinatare (ca sa stie banca x1 cat sa le plateasca) si extrasul de cont din ziua in care s-a facut refinantarea in care apare toata suma platita.

Caut un avocat caruia sa ii prezint toate actele, contractele, apoi sa imi spuna ce sanse avem. Nu dau avans, ci 50% din suma obtinuta ca despagubiri. Daca este cineva interesat, rog sa imi dati un PM.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:25, 12 Iunie 2009
Nu stabileste procentual, ca sunt si alte variante... de exemplu stabilesti succesul ca fiind obtinerea a 2 lei despagubiri, iar onorariul de succes este de 1 leu. 50-50, fara niciun procent si perfect legal. :D
Ar putea sa obtina daune, dar sa ne spuna ceva sa ne dam seama cat... ca aparent, ca si tine, nu vad nici eu ceva...
Daunele ar trebui sa fie 10 000 euro, deci 5000 pt avocat DACA castiga.
Ideea e ca astia nu dau la mana decat un biletel ca ai depus la registru cererea de inchidere al contului, iar eu m-am trezit dupa 1 si 1/2 ani ca nu a fost inchis contul de o dobitoaca care nici nu mai lucreaza in sistemul bancar respectiv.
Eu nu am pastrat biletelul ala (sau nu il gasesc) ptca nu ma asteptam sa nu isi faca treaba. ACUM AM PLATIT IMPARTIT LA 3 suma (eu si 2 functionari de la sucursala unde am facut refinantarea, ptca si astia nu aveau la dosar pastrat niciun act - le lipsesc dosare....)
INSA, daca e cineva dispus sa castige banii astia, sau mai putini dar mai repede (mergand la banca sa discutam cu Directoarea inainte de a incepe un proces), va stau la dispozitie.
Ideea e asa: ei nu iti dau decat un biletel, nici acum, dupa ce am platit, nu am alta dovada decat bielteul ala.
am insa extrasul de cont semnat de sucursala asta nenorocita DIN ZIUA IN CARE LOR LE-AU INTRAT TOTI BANII IN CONT, deci nu mai aveam datorii la ei. EU NU AS FI AVUT VOIE SA DEPUN TOTI BANII FARA A FACE O CERERE IN ACEST SENS. DECI, ar fi ca functionara a vazut ca am bagat toti banii, DAR NU A SPUS NIMIC? e logic ca ei au gresit si ca au ratacit multe lucruri in arhiva. nu stiu daca am explicat destul de clar, dar ideea e ca singurul lucru cu care ii pot ataca este extrasul de cont (facut de ei si semnat de ei, in ziua in care s-a facut refinantarea) si chitanta facuta de banca refinantatoare catre ei. Si mai pot fi atacati daca se dovedeste ca persoana care mi-a facut probleme a mai facut astfel de greseli si a fost data afara pe motiv de ceva incompetenta. Si daca se poate dovedi ca au pierdut acte in procesul de mutare a registraturiii in afara orasului...
Este interesant ca nu ai primit pina acum un extras de cont prin care sa fii informat de datoriile respective. Si poate ar fi mai simplu sa ssoliciti in scris copia dupa adeverinta de la centrala unde ai inchis contul, deobicei bancile lucra cu diplicate, un exempl merge la client si altul la banca. Ce spune extrasul de la sucursala ? Si la fel de interesant este ca refinantarea nu s a facut direct, pentru ca deduc faptul ca ati primit banii in mina sa va achitati creditul initial.
Refinantarea s-a facut, evident, pe o suma mai mare. Banii restanti s-au platit direct prin cele 2 sucursale, nu am primit eu bani in mana. Si totusi cei la care am facut refinantarea au pierdut o gramada de acte, cei de la care am plecat cu creditul ZIC ca au cautat in registratura si nu au gasit, dar sunt convins ca nu au cautat si mai rau ca le lipsesc acte. Si-au mutat registratura si toate actele intr-un depozit in afara orasului...
Cei la care am facut refinantarea au emis chitanta si (tin minte ca eram acolo, au sunat ca sa confirme), apoi m-am dus unde aveam creditul si am facut cerere de inchidere, am primit extrasul de cont si o adeverinta (pe care, dupa 1 1/2 ani, repet, nu dau de ea...oi fi aruncat-o, dar stiu sigur ca am avut-o). asta e tot ce exista. Sunt convins ca sunt o gramada de nereguli la banca asta dar nu isi spala rufele in public si e greu de dovedit.
e aceeasi banca care i-a facut figuri sefei lui Huidu, adica i-a dat credit, apoi i-au pierdut actele si dupa ceva timp (in care asta se tot ducea si cerea actele sa poata plati rata) au amenintat-o ca face puscarie daca nu le da banii...asta le-a zis ca e vina lor ca au pierdut actele, dar nu a contat nimic. a trebuit sa plateasca. din aceste cauze caut un avocat curajos si care nu sta in avansul meu, care sa beneficieze la sfarsit de o suma frumusica...
UKO a scris:

Refinantarea s-a facut, evident, pe o suma mai mare. Banii restanti s-au platit direct prin cele 2 sucursale, nu am primit eu bani in mana. Si totusi cei la care am facut refinantarea au pierdut o gramada de acte, cei de la care am plecat cu creditul ZIC ca au cautat in registratura si nu au gasit, dar sunt convins ca nu au cautat si mai rau ca le lipsesc acte. Si-au mutat registratura si toate actele intr-un depozit in afara orasului...
Cei la care am facut refinantarea au emis chitanta si (tin minte ca eram acolo, au sunat ca sa confirme), apoi m-am dus unde aveam creditul si am facut cerere de inchidere, am primit extrasul de cont si o adeverinta (pe care, dupa 1 1/2 ani, repet, nu dau de ea...oi fi aruncat-o, dar stiu sigur ca am avut-o). asta e tot ce exista. Sunt convins ca sunt o gramada de nereguli la banca asta dar nu isi spala rufele in public si e greu de dovedit.
e aceeasi banca care i-a facut figuri sefei lui Huidu, adica i-a dat credit, apoi i-au pierdut actele si dupa ceva timp (in care asta se tot ducea si cerea actele sa poata plati rata) au amenintat-o ca face puscarie daca nu le da banii...asta le-a zis ca e vina lor ca au pierdut actele, dar nu a contat nimic. a trebuit sa plateasca. din aceste cauze caut un avocat curajos si care nu sta in avansul meu, care sa beneficieze la sfarsit de o suma frumusica...

Poate ar fi indicat sa faci o hirtie catre banca centrala dar centrala de la Bucuresti sau unde au ei sediul in care sa soliciti adeverinta respectiva si catre BNR sa i prezentati si neregurile constatate, parca ei au rolul de supraveghere a activitatii bancare.

Alte discuții în legătură

Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Caut avocat... UKO UKO ...dispus sa dam in judecata o banca pt vicii de procedura si incompetenta salariatilor. vreau sa cer daune morale de 10 000 euro si face 50% - 50%. La ... (vezi toată discuția)
Prins in capcanele bancilor robsorluc robsorluc in 2007 am luat un credit de nevoi personale in euro,in 2008 am refinantat creditul la o alta banca in lei,in 2012 sunt sunat deprima banca la care aveam ... (vezi toată discuția)