avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificarea numelor parintilor in certificatul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificarea numelor parintilor in certificatul de nastere(au fost scrise gresit de functionarul de la starea civila)

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme intalnite in momentul dezbaterii succesiunii unei matusi fara mostenitori.
Sa va prezint situatia.
Neagu.Tanase si Neagu.Maria au avut 4 copii.
1.- GRIGORE DUMITRU(GRIGORE, --numele bunicului)
2- NEAGU BIAN
3-NEAGU ELISABETA
4-STAN ELENA

Pe certificatul de nastere al lui Grigore Dumitru au fost mentionati la rubrica
parinti, au fost mentionati eronat de catre functionarul de la starea civila GRIGORE MARIN SI GRIGORE MARIA nume care nu coincid cu cele ale parintilor . Mentionez ca Grigore Dumitru nu mai esta in viata si ca certificatul de nastere a fost inregistrat in anul 1932.
Am dori ca pe certificatul de nastere sa apara aceleasi nume ca si in certificatele fratilor adica , Neagu.Tanase si Neagu.Maria

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 14:12, 12 Octombrie 2010
Pai daca il chema Grigore, cum sa apara la ambele nume ale parintilor Neagu??

Nu are logica.
Nu cred ca ati explicat bine, mai incercati o data.

Dar pt o rezolvare mai rapida, solicitati notarului proba cu martori in dezbaterea succesiunii, martori care sa ateste ca defunctul era fiul parintilor.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Grigore era numele bunicului (si cum era pe vremea aceea bunicul a vrut sa-i poarte cineva numele)de aici Grigore . Dar parintii au fost Neagu Tanse si Neagu Maria
.... de aici grigore... dar de unde si marin, daca taica-su era tanase?
in cazul d-voastra se pare ca nu e vorba de o simpla rectificare a certificatului de nastere- sunt f. multe dubii...; de altfel, persoana in cauza fiind decedata, nu poate introduce mostenitorul o asemenea actiune in instanta. in schimb incercati ca in cadrul dezbaterii succesiunii sa dovediti cu martori cele sustinute de d-voastra- discutati cu notarul.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea unei succesiuni de trei ori spiderflash spiderflash Buna ziua, am de facut dezbaterea unei succesiuni in calitate de unic mostenitor si am inteles ca va trebui sa o fac de trei ori. Practic este vb despre un ... (vezi toată discuția)