Buna ziua ! Am si eu o problema si sper din suflet sa ma ajutati .. Din cei doi ani de concediu crestere copil am efectuat un an si as dori sa ma intorc la munca Intrebarea mea este urmatoarea poate sotul meu sa ia restul de ccc adica celalalt an ? Va multumesc si astept un raspuns ..
DA, tu faci cerere la angajator prin care soliciti reluarea activitatii in baza aceluiasi contract de munca. Iar sotul face cerere la angajatorul lui prin care solicita concediul pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani impreuna cu o adev.de la locul tau de munca din care sa reiasa ca nu beneficiez si tu de ccc. Isi depune sotul tau documentele si primeste indemnizatia si sta acasa cu copilasul
Sotul poate beneficia de ccc daca indeplineste conditiile, adica daca, in anul anterior nasterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale impozabile.
Din cate stiu eu, da.
Nepoata mea chiar a fost intr-o situatie asemanatoare acum 3-4 ani. Ea s-a intors la serviciu cand fetita ei avea 1 an si ceva, iar sotul a intrat in concediu de crestere a copilului pana la implinirea varstei de doi ani.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ccc - tata
veronicabouros
buna ziua!sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani de pe data de 15 mai 2010.poate sa treaca sotul meu in concediu in locul meu pana face fetita 2 ani ca ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc
nataliaz
buna ziua
ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani.
Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)