avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 50/2010

Am un credit ipotecar la ..
Am rpimti o instiintare ca trebuie sa semnez un act aditional pentru alinierea ceruta de OUG 50/2010. Au fost prezentate 2 obtiuni: dobanda fixa (cea veche) si uan variabila raportata la euribor.
M-am prezentat in termenul cerut dar cu toate astea mi-au zis ca banca a decis sa nu mai ofere posibilitatea dobandei fixe (pt ca printr-o noua ordonanta li se permite sa nu o mai ofere).

Deci am o oferta, ma prezint in termenul dat dar oferta nu mai e valabila. Este legal refuzul lor de a-mi da varianta dobanzii fixe?

Multum
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
nonni, utilizator
Cel mai recent răspuns: nonni , utilizator 14:27, 12 Octombrie 2010
Au mintit cand au zis ca ordonanta nu le permite sa va ofere dobanda fixa.
Este legal sa va ofere orice fel de dobanda, si de asemenea sa va refuze varianta dobanzii fixe.

In practica, in majoritatea cazurilor bancile i-au tepuit pe clienti. In majoritatea cazurilor au marit marja fixa si au marit comisionul de administrare(cumulandu-l cu cel de risc care trebuie sa dispara).

Oricum ar fi, banca nu poate sa va schimbe dobanda sa mareasca vreun comision sau sa intr-oduca altele noi fara acordul clientului. Aveti grija ce semnati.
Nu am auzit sa fie vreo banca care sa fi respectat in totalitate legea. Tocmai din acest motiv mii de clienti au refuzat actele aditionale si cauta sa rezolve abuzurile bancii in instanta.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
grandanat, utilizator
multumesc de raspuns.nu am semnat nimic.
nu vor sa imi mareasca dobanda, doar sa o transforme in variabila.
dar:
aveam 9% fixa, si acum imi ofera euribor+7,.. astfel incat sa iasa tot 9. doar ca euriborul va creste, este la o valoare minima acum...deci si dobanda mea va creste.

tot in instiintare figureaza ca daca nu ma prezint in termen de... se aplica automat dobanda fixa fara sa fie nevoie de o semnatura.


deci esti isi rezera dreptul sa imi refuze ce initial mi-au oferit prin acea scrisoare??
am facut la ei o sesizare dar banuiesc ca totul este inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Lege noua valabila din iunie 2010 pentru banci? nemes_silvia nemes_silvia Buna ziua, am un credit imobiliar din 2010. Dobanda fixa 2 ani, apoi variabila (dobanda de referinta variabila + marja). Este clar ca dupa 2 ani mi-au marit ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)