avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul partilor

Am inaintat cererea de divort cu acordul partilor in 30 august, la Timisoara. Suntem despartiti in fapt de mult timp, dar pentru ca am plecat din tara am vrut sa rezolv si divortul, din pacate am primit termen 07 decembrie !
Am depus cerere de preschimbare a termenului, dar in final a sosit citatie cu aceeiasi data... 07 decembrie ! Cele 2 luni de la depunerea cererii ar fi fost in 30 octombrie , copii minori nu avem, partaj nu am cerut, practic nu este nimic de judecat !

Nu inteleg de ce termenul asta nenorocit a fost stabilit asa tarziu ... Pana cand se primeste sentinta, se traduce, apostileaza, etc. mai dureaza aproape o luna, iar eu am nevoie sa reglementez anul acesta situatia. Din pacate am probleme de sanatate, trebuie sa reglementez situatia cat mai repede, ca sa imi fac aici actele , asigurarea fara de care nu pot beneficia de asistenta medicala.

Pot sa mai fac ceva , pentru ca sa se desfaca aceasta casatorie mai repede?!

Astept cu interes sfaturile Dvs.




Cel mai recent răspuns: dani6521 , utilizator 14:56, 13 Octombrie 2010
Din pacate aceasta situatie exista si la alte instante si in afara de acea cerere de preschimbare termen altceva nu se poate face.
Problema este ca dupa judecarea actiunii, termenul de redactare al actiunii este de 30 de zile dupa care curge termenul de apel de 30 de zile de la comunicare, pentru ca sentinta este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul, insa este atacabila cu apel in ceea ce priveste numele.
Pentru a "scapa" de acel termen de apel de 30 de zile, exista insa solutia ca ambele parti sa depune o cerere adresata presedintelui instantei, insotita de copii al Ci, cerere prin care partile solicita sa se ia act ca inteleg sa nu declare apel impotriva sentintei instantei de fond si astfel se poate proceda la legalizarea hotararii.
Multumesc mult pentru sfat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort ContSters173666 ContSters173666 dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv ... (vezi toată discuția)
Cerere de schimbare a termenului norisorpufos norisorpufos Buna tuturor! Am nevoie de putin ajutor. Am intentat un proces de divort, termenul este abia peste 7 luni. Insa , eu sunt deja intr-o relatie si prietena ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca primul termen sa fie aproape dupa un an de la depunerea cererii de divort? Aryan Aryan Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare,am depus actele de divort la judecatoria Botosani in data de 23 mai 2012 dupa o saptamana ... (vezi toată discuția)