avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibil ca primul termen sa fie aproape dupa un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibil ca primul termen sa fie aproape dupa un an de la depunerea cererii de divort?

Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare,am depus actele de divort la judecatoria Botosani in data de 23 mai 2012 dupa o saptamana am primit o citatie acasa prin care sunt informata ca primult termen va fi pe data de 07 Ianuarie 2013 e posibil asa ceva ??sau poate e vreo greseala??
Va rog sa-mi raspundeti,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aryan , utilizator 13:11, 24 Iunie 2012
nu, din pacate nu este nici o gresala...termenele de judecata sunt foarte lungi...depinde de cat de mult sunt incarcate instantele din Botosani...c-am asa este in toata tara...
Cam asa sunt termenele dar la instante mai incarcate decat Judecatoria Botosani. In plus acest tip de actiune nu prea e normal sa primeasca asa termen lung, mai ales daca in cauza e vorba si de copii minori.

In situatia dvs, ori faceti o cerere de preschimbare a termenului de judecata ori incercati divortul de comun acord la notar sau la primarie, pentru a rezolva situatia intr-un termen mai scurt.
Va multumesc ptr raspuns si va rog din suflet sa-mi spuneti cum se face aceasta cerere de preschimbare a termenului de judecata.Da, am un copil minor si sotul meu e plecat de doi ani jumate din tara si nu ne ajuta cu nimic.
O scrieti dvs personal si o depuneti cu posta pe adresa instantei, ori personal la registratura instantei.
Subsemnata.in calit de reclamanta...in Dosar nr.....cu termen la........va rog sa dipuneti preschimbarea termenului acordat in cauza avand in vedere ca este vorba de un litigiu de familie, care priveste si situatia unui minor, situatie care nu poate fi una incerta vreme de aproape 1 an tinand seama si de principiul interesului superior al minorului.
Va multumesc din suflet sunteti foarte draguta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu acordul partilor dani6521 dani6521 Am inaintat cererea de divort cu acordul partilor in 30 august, la Timisoara. Suntem despartiti in fapt de mult timp, dar pentru ca am plecat din tara am vrut ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei J.M. J.M. Buna ziua, As avea si eu doua intrebari si sper sa ma lamuresc pe aceasta cale. Multumesc anticipat tuturor celor care ma vor \"lumina\" :) 1. Pentru ... (vezi toată discuția)
Termen divort livyo livyo Am depus cerere de divort astazi 02-09-2011 si am termen pe 09-02-2012, vreau sa stiu daca se poate cere un termen mai devreme de aceasta data si cum (vezi toată discuția)