avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... numele de familie pt nou nascut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

numele de familie pt nou nascut

buna ziua.in curand o sa fiu mamica.o sa am un copil cu un spaniol , nu suntem casatoriti si o sa nasc in romania,acum locuiesc in spania.el vrea ca , copilul sa poarte numele meu si al lui de familie.ii romania il pot trece cu amndoua nume de familie sau doar cu al meu si de ce acte am nevoie pt ca el nu o sa asiste la nastere din cauza unor probleme..am nevoie de o adeverinta de la notar...va multumesc daca ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: florentina22 , utilizator 18:29, 12 Octombrie 2010
il veti trece pe numele dvs deocamdata, iar cand tatal va recunoaste copilul, ii puteti schimba si numele pe noul certificat
puteti sa ii treceti ambele nume: atat al tatalui cat si al dvs.
el vrea sa recunoasca copilul cand naste de aceea o sa mi faca o imputernicire pt ca nu o sa asiste la nastere...vroiam sa stiu daca in romania la fel ca in spania copilul poate purta amandoua nume de familie.al lui si al meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea minorului nascut in spania myryan26 myryan26 Buna, ma numesc Oana si locuiesc de 7 ani pe teritoriul Spaniei. Am o fetita de 3 ani rezultata dintr-o relatie cu un cetatean roman, insrisa in Registrul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a copilului fara acordul tatalui cristi_mihaela cristi_mihaela buna,se poate schimba numele copilului fara aprobarea tatalui care nu ma ajuta cu nimic sa il cresc,nu imi plateste pensie alimentara,nu vine sa o viziteze ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde cineva,va rog? florencia florencia Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am ... (vezi toată discuția)