avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Am o societate comerciala in insolventa.Intrebare:
1. In ce ordine se sting datoriile(banca, buget stat, furnizori)
2. Ce se intampla cu bunurile personale ale asociatului (a girat cu ele la banca pt.imprumut)
3. Ce se intampla cu bunurile celor care au girat pentru aceasta societate.
4. Daca aveti amabilitatea as dori intreg "filmul" insolventei...nu stiu nimic...

Multumesc mult

Corina Maran
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 08:02, 19 Octombrie 2010
Sa inteleg ca indiferent cat de mare e suma pe care societatea o datoreaza bugetului de stat, acesta, adica statul nu va recupera decat cat poate recupera din activele SRL-ului....Pai atunci ce grija mai are patronul ....Datoriile sunt de miliarde.
Activele societatii ajung la un miliard.

Multumesc

edit later: va rog
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator
Ma ajuta cineva?
asociatul raspunde cu bunurile personale, inclusiv girantii.
offf,offf...va cred...pe cine sa cred...?
Problema este simpla. Deobicei procedura insolventei se deschide de catre debitor in dorinta de a scapa de niste datorii, mai exact de a "tepui un pic statul". Daca e facuta asa cum trebuie , gandita, treaba e simpla.
Daca debitorul este acoperit de actele contabile, si nu se poate dovedi vadita lui culpa pentru intrarea in insolventa, scapa de datorii, nu prea mai intereseaza daca bunurile societatii ajung pentru acoperirea debitelor. Insa daca se dovedeste ca starea de insolventa a aparut in urma actiunilor sau inactiunilor cu rea vointa a debitorului va urma tragerea la raspundere a acestuia , respectiv executarea silita a bunurilor personale.
Situatia este un pic diferita in cazul creditelor bancare, atunci cand asociatul a garantat cu bun propriu acel credit (de aici si confuzia creiata pe acest subiect). In acest caz , daca banca nu isi va acoperi creditul se va indrepta cu executare silita asupra bunului cu care s-a garantat. Aici nu mai conteaza raspunderea debitorului.
Ordinea in care se achita debitele:
1. onorariu + cheltuieli de procedura lichidator
2. creante salariale
3. creante garantate
4. creante bugetare
5. altele

Alte discuții în legătură

Vanzare bunuri de catre lichidator ellutza ellutza suntem o societate in insolventa, avem un credit la o banca din romania pe care l-am girat cu un pamant ,si am semnat si un contract de fidejusiune si pemtru ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)