avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in preaviz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in preaviz de concediere

In cazul in care angajatul solicita efectuarea concediului de odihna restant in perioada celor 20 de zile de preaviz de concediere, se acorda 1 zi de concediu pentru 2 zile de preaviz (avand in vedere faptul ca angajatul are dreptul sa absenteze 4 ore din cele 8) sau 1 zi de concediu ptr 1 zi de preaviz.
De exemplu: pentru 10 zile de preaviz (in care angajatul nu vrea sa vina la servici, vrea concediu de odihna) angajatul face cerere de concediu pentru 10 zile sau pentru 5 zile ?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 12 Octombrie 2010
Face cerere pentru 10 zile ... chiar daca el lucreaza 4 ore/zi in perioada de preaviz, este pontat 8 ore .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost concediat cu preaviz și aveam concediu restant. la final nu mi-am primit banii așa cum mi s-a promis, ce aș putea face pentru a-i recupera? Maciupiciu Maciupiciu La data de 1 Decembrie am fost chemat de patron si mi-a spus ca ma concediaza pe motiv ca suntem prea multi pe acelasi post (doi), iar el nu-si mai permite sa ... (vezi toată discuția)
Plata salarii compensatorii x3v1l x3v1l buna ziua, revin cu cateva intrebari, in perioada de preaviz cate ore sunt obligata sa vin la munca(am contract de 8 ore) , ma pot obliga la efectuarea ... (vezi toată discuția)
Somaj danabunea danabunea Am urmatoarea situatie: O persoana e in preaviz 20 zile lucratoare in urma concedierii. Mai are dreptul sa vina doar 4 ore la servici in loc de 8 in aceasta ... (vezi toată discuția)