avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiunii de catre un creditor al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiunii de catre un creditor al defunctului

stie cineva care sunt etapele de urmat de catre un creditor al carui debitor a decedat pentru ca acesta sa solicite deschiderea succesiunii?
care ar fi taxele de timbru samd
Crediotorul poate face cere la un birou notarial de deschider a succesiunii aratand ca are interes in a aceasta procedura notariala, cu actul juridic din care rezulta suma datorata. Notarul face citatie catre mostenitori si catre Primarie pt. a comunica actele de stare civila( certificat de deces, certificate de nastere ale mostenitorilor). In cazul in care notarul refuza se poate face o actiune direct in Instanta impotriva mostenitorilor.
Pentru mai multe informatii 0722 233 444.

Cu stima,
av Bogdan Ionescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul ambilor parinti eu_roger eu_roger Buna ziua,va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pt. a deveni proprietarul unui apartament ai carui coproprietari sunt ambii mei parinti,decedati la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor . (vezi toată discuția)
La decesul tatălui meu am descoperit ca numele lui de familie este cu â din a, nu î din i cum este scris la mine și la fratele mai mic. vom avea probleme la succesiune? myinfo myinfo Buna ziua, la decesul tatalui meu am descoperit ca de fapt numele lui de familie se scria cu â din a si nu î din i cum eu si fratele mai mic avem numele ... (vezi toată discuția)