avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Protectia datelor personale in cazul sesizarilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Protectia datelor personale in cazul sesizarilor

O prietena a formulat o sesizare la ANAF solicitand verificarea activitatii unei autoritati publice, sa-i spunem X. Precizez ca prietena mea nu avut niciodata calitatea de angajat al respectivei autoritati publice. ANAF-ul i-a raspuns ca anumite aspecte sesizate vor face obiectul unei actiuni de control iar, pentru alte aspecte mentionate in sesizare care nu intra in competenta ANAF-ului au fost sesizate autoritati publice abilitate. Ca urmare, ANAF-ul a transmis spre verificare altor autoritati abilitate. Una dintre aceste autoritati (un minister) i-a raspuns prietenei mele printr-o adresa comunicandu-i faptul ca ii transmite anexat punctul de vedere al autoritatii publice X desi, ANAF-ul solicitase respectivului minister sa verifice anumite aspecte. Deci, acel minister ii comunica prietenei mele punctul de vedere al autoritatii publice X in loc sa verifice aspectele semnalate. Mie personal, mi se pare a fi un fel de trafic de influenta intre autoritatea publica X si respectivul minister.
Mai mult decat atat, autoritatea publica X formuleaza o plangere penala impotriva prietenei mele pentru insulta si calomnie (art. 206,207 C.P.) actiune care are la baza toate datele de identificare ale prietenei mele de la respectivul minister. Deci acel minister a pus la dispozitia autoritatii publice X datele de identificare ale prietenei mele.
Intrebari:
- In ce masura sunt confidentiale datele personale ale unei persoane care formuleaza o sesizare la o institutie a statului? Care este temeiul de drept?
- Este legal ca acel minister sa puna la dispozitia autotitatii X datele de identificare ale prietenei mele? Daca da sau daca nu, care este temeiul legal?
- Cum se poate califica adresa ministerului care transmite punctul de vedere al autoritatii X si nu rezultatul verificarilor care trebuia dispuse de acel minister asa cum ii solicitase ANAF-ul?

Multumesc anticipat!
Denisa
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 08:55, 15 Octombrie 2010
Legea nr. 677/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale in cazul sesizarilor Denisa.Mocanu Denisa.Mocanu O prietena a formulat o sesizare la ANAF solicitand verificarea activitatii unei autoritati publice, sa-i spunem X. Precizez ca prietena mea nu avut niciodata ... (vezi toată discuția)
Corectare d394 modimpex modimpex buna ziua! am urmatoarea situatie: am depus d394 trimIII si pe recipisa scrie: nu exista erori de validare, dar este o atentionare cum ca: cui-ul unui ... (vezi toată discuția)
Comision solicitat beneficiarului tichetelor de masa mierloiuionela mierloiuionela Buna Ziua MENTIONEZ CA PE DATA DE 17 IUNIE 2015 AM FOST la o firma care are depozit angro si magazin en detail de mezeluri si carne. Am vrut sa cumpar un bax ... (vezi toată discuția)