avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Protectia datelor personale in cazul sesizarilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Protectia datelor personale in cazul sesizarilor

O prietena a formulat o sesizare la ANAF solicitand verificarea activitatii unei autoritati publice, sa-i spunem X. Precizez ca prietena mea nu avut niciodata calitatea de angajat al respectivei autoritati publice. ANAF-ul i-a raspuns ca anumite aspecte sesizate vor face obiectul unei actiuni de control iar, pentru alte aspecte mentionate in sesizare care nu intra in competenta ANAF-ului au fost sesizate autoritati publice abilitate. Ca urmare, ANAF-ul a transmis spre verificare altor autoritati abilitate. Una dintre aceste autoritati (un minister) i-a raspuns prietenei mele printr-o adresa comunicandu-i faptul ca ii transmite anexat punctul de vedere al autoritatii publice X desi, ANAF-ul solicitase respectivului minister sa verifice anumite aspecte. Deci, acel minister ii comunica prietenei mele punctul de vedere al autoritatii publice X in loc sa verifice aspectele semnalate. Mie personal, mi se pare a fi un fel de trafic de influenta intre autoritatea publica X si respectivul minister.
Mai mult decat atat, autoritatea publica X formuleaza o plangere penala impotriva prietenei mele pentru insulta si calomnie (art. 206,207 C.P.) actiune care are la baza toate datele de identificare ale prietenei mele de la respectivul minister. Deci acel minister a pus la dispozitia autoritatii publice X datele de identificare ale prietenei mele.
Intrebari:
- In ce masura sunt confidentiale datele personale ale unei persoane care formuleaza o sesizare la o institutie a statului? Care este temeiul de drept?
- Este legal ca acel minister sa puna la dispozitia autotitatii X datele de identificare ale prietenei mele? Daca da sau daca nu, care este temeiul legal?
- Cum se poate califica adresa ministerului care transmite punctul de vedere al autoritatii X si nu rezultatul verificarilor care trebuia dispuse de acel minister asa cum ii solicitase ANAF-ul?

Multumesc anticipat!
Denisa
Cel mai recent răspuns: Denisa.Mocanu , utilizator 19:08, 12 Octombrie 2010
prietena dvs nu avea calitate sa faca acea cerere.
prietena a mers pe principiul "sa moara si capra vecinului".nu si-a desfasurat niciodata activitatea in cadrul acelei autoritati si nu inteleg ce fapte avea de semnalat.cand faci o sesizare trebuie sa o probezi si sa ti-o asumi.
Daca nu avea dreptul cum sustineti dvs, atunci de ce ANAF-ul a dat curs sesizarii? Dreptul la petitie al oricarui cetatean roman este reglementat de Ordonanţa Guvernului nr.27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
vasi49 a scris:

prietena a mers pe principiul "sa moara si capra vecinului".nu si-a desfasurat niciodata activitatea in cadrul acelei autoritati si nu inteleg ce fapte avea de semnalat.cand faci o sesizare trebuie sa o probezi si sa ti-o asumi.

Evident ca si-a asumat-o de aceea a si semnat-o. Ce nu intelege ea este de ce acel minister a pus la dispozitia acelei autoritati datele ei personale. Mai mult, decat atat ANAF-ul a constatat o multime de nereguli la nivelul acelei institutii. Ca urmare, sesizarea ei a fost intemeiata.
Si ma intreb si eu ca simplu cetatean, de ce nu trebuie sa semnalam nereguli ale institutiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale in cazul sesizarilor Denisa.Mocanu Denisa.Mocanu O prietena a formulat o sesizare la ANAF solicitand verificarea activitatii unei autoritati publice, sa-i spunem X. Precizez ca prietena mea nu avut niciodata ... (vezi toată discuția)
Date de identificare fundy fundy Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
În ce cazuri, se implica primaria unui oraȘ.atributii. ZBIRLEA GEORGIANA ZBIRLEA GEORGIANA AM FOST, ÎN LUNA SEPTEMBRIE, ÎN BUȘTENI, LA O PENSIUNE, DE 3 STELE, UNDE, ÎNCEPÂND CU FAPTUL CĂ NU AM PRIMIT NICIO CHITANTA/BON PT.PLATA CAZARII, ... (vezi toată discuția)