avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de ingrijire copil

sunt la inceputul luni a 9 de sarcina muncesc cu 4 ore contract din aug 2008,si nu as vrea sa intru eu in cei 2 ani ci sotul meu.as dori sa stiu eu pot beneficia de cele 42zile dp nastere si dp astea sa intre sotul meu in cei 2 ani ?eu sunt obligata ca dp cele 42zile sa ma intorc la munca la aceasta societate sau imi pot da demisia fara sa afecteze cei 2 ani ai sotului?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:59, 12 Octombrie 2010
1. Dvs. beneficiati de concediul de maternitate de 126 de zile din care este obligatoriu de efectuat numai 42 de zile dupa nastere.
2. Tatal copilului poate beneficia de CCC pana la 2 ani din chiar primazi de nastere a copilului fara ca aceasta sa afecteze concediul de maternitate al dvs.
3. Tatal beneficiaza de CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii a avut venituri p[rofesionale impozabile (salariu sau alte venituri profesionale).
4. Dupa efectuarea concediului de maternitate va reluati activitatea la fostul loc de munca.
5. Daca nu vreti sa mai lucrati acolo faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
6. Incetarea CIM al dvs. nu afecteaza CCC luat de tatal copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea tatalui in concediu crestere copil elna80 elna80 buna. am un baietel de 1 an si doua luni si luna aceasta am hotarat sa ma intorc la munca din CIC si am dorit sa intre sotul meu in paternitate. el lucreaza de ... (vezi toată discuția)
Indemniz crestere copil - netransferabilitate drepturi parintesti nicoletag nicoletag Buna ziua, am urmatoarea problema: pe 10 apr 2015 cel mic implineste 2 ani si trebuie sa reincep munca. Chiar azi am facut cererea cum ca conced pt crestere ... (vezi toată discuția)
Adeverinta crestere copil manolacheflorentina manolacheflorentina va rog sa mi dati o mana de ajutor: - un salariat care are contr.de munca cu 8 ore si inca 5 cu 2 ore si urmeaza sa intre in concediu de crestere copil pana ... (vezi toată discuția)