sunt la inceputul luni a 9 de sarcina muncesc cu 4 ore contract din aug 2008,si nu as vrea sa intru eu in cei 2 ani ci sotul meu.as dori sa stiu eu pot beneficia de cele 42zile dp nastere si dp astea sa intre sotul meu in cei 2 ani ?eu sunt obligata ca dp cele 42zile sa ma intorc la munca la aceasta societate sau imi pot da demisia fara sa afecteze cei 2 ani ai sotului?
va multumesc
1. Dvs. beneficiati de concediul de maternitate de 126 de zile din care este obligatoriu de efectuat numai 42 de zile dupa nastere.
2. Tatal copilului poate beneficia de CCC pana la 2 ani din chiar primazi de nastere a copilului fara ca aceasta sa afecteze concediul de maternitate al dvs.
3. Tatal beneficiaza de CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii a avut venituri p[rofesionale impozabile (salariu sau alte venituri profesionale).
4. Dupa efectuarea concediului de maternitate va reluati activitatea la fostul loc de munca.
5. Daca nu vreti sa mai lucrati acolo faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
6. Incetarea CIM al dvs. nu afecteaza CCC luat de tatal copilului.