avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie incetare contract de munca

Buna seara,

In cazul in care intre un angajator si un angajat se semneaza de comun acord o conventie de incetare a CIM in termen de 15 zile de la data semnarii, iar in aceste 15 zile angajatul depune concedii medicale, perioada de 15 zile se prelungeste cu concediul medical?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 13 Octombrie 2010
Cum adica o conventie? In fapt, banuiesc ca este vorba de un contract individual de munca incheiat pe o perioada de 15 zile. Contractul de munca inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului de munca incheiat pe perioada determinata, conf. art. 56 lit. j Codul Muncii. In aceasta situatie concediul medical nu suspenda contractul de munca.
Nu, este vorba de un contract pe perioada nedeterminata si care se incheie cu acordul partilor peste 15 zile de la data semnarii lui.
La data expirarii celor 15 zile , c.i.m. va inceta ... Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Concediul medical nu suspenda durata c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la final de contract de munca cu durata determinata friday_325 friday_325 Buna ziua, un angajat caruia tocmai urmeaza sa ii expire CIM-ul pe durata determinata s-a \"imbolnavit\" brusc dupa ce a fost anuntat ca nu i se mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua didi81 didi81 va rog sa ma ajutati cu un raspuns!sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata.am anuntat la resurse umane ... (vezi toată discuția)