avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza partaj
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza partaj

am o intrebare , va rog: in cazul in care se fac obiectiuni pt o expertiza, pot sa cer un alt expert pt expertiza, sau va fi trimis acelasi expert contestat. avocatul meu i-mi spune ca prin lege trebuie sa mearga acelasi expert.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:32, 8 Ianuarie 2011
Atat timp cat obiectiunile privesc raportul de expertiza intocmit de un anumit expert este normal ca tot acel expert sa raspunda la obiectiuni.
Nimic nu va opreste insa sa solicitati o noua expertiza daca aveti convingerea ca prima este incorecta sau incompleta.
Raspunsul la obiectiuni este redactat de acelasi expert care a efectuat lucrarea initiala.
Daca nu sunteti multumit de raspunsul la obiectiuni,puteti solicita efectuarea unei noi expertize de catre trei experti,la care puteti,de asemena,sa ridicati obiectiuni
Puteti sa va angajati un expert parte care sa va indrume la redactarea obiectiunilor si a obiectivelor eventualei noi expertize si sa va sustina interesle din punct de vedere tehnic.
Expertul-parte poate depune coraport de expertiza la cea efectuata de expertul dispus de instanta de judecata.
multumesc mult. in acest moment avocata va depune obiectiunile la urmatoarea audienta. raspunsul la obiectiuni este clar ca il va da expertul care a efectuat expertiza, dar sigur va trebui refacuta expertiza deoarece casa a fost valutata de 4 ori mai mult decat valoarea reala ( a fost totul umflat, netinandu-se cont de zona, finisaje, lipsa curent, caldura, s.a.m.d ), dar pt urmatoarea expertiza, eu prefer sa trimit un alt expert, deoarece primului care a facut expertiza i-am deschis proces la parchet. se poate cere trimiterea altui expert?
instanta este suverana ,Daca instanta nu este lamurita de expertiza si mai ales daca dv solicitati alt expert,instanta poate sa va admita un alt expert,Insa trebuie sa aveti dovezi cand trimiteti un expert in judecata ,altfel va poate da in judecata chiar expertul pentru defaimare calomnie.
sinescu vasilichia a scris:

instanta este suverana ,Daca instanta nu este lamurita de expertiza si mai ales daca dv solicitati alt expert,instanta poate sa va admita un alt expert,Insa trebuie sa aveti dovezi cand trimiteti un expert in judecata ,altfel va poate da in judecata chiar expertul pentru defaimare calomnie.


Calomnia a fost dezincriminata,iar defaimarea unei persoane nu exista in codul penal roman.
Intr-adevar expertul poate actiona in judecata respectiva persoana pentru denuntare calomnioasa sau in civil pentru prejudicierea imaginii .

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui raport de expertiza in constructii petrisor dumitru petrisor dumitru Instanta a dispus o expertiza la un apartament, de la ultimul etaj si terasa. Continutul expertizei executata de Expertul nominalizat de instanta nu concorda ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza judiciara viocriss viocriss Sunt in proces de partaj si a fost efectuata expertiza judiciara imibiliara de catre expertul in constructii, de care am fost total nemultumita si chiar ... (vezi toată discuția)