avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura in instanta proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura in instanta proces penal

Pentru un proces cu cate zile inainte de termenul de judecata se trimite citatie pentru prezentare in instanta?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:55, 26 Octombrie 2010

Daca nu ati primit citatie pana la aceasta data,la termenul din 14.10 instanta urmeaza sa constate procedura de citare neindeplinita,sa dispuna amanarea si sa acorde termen ,pe care sa il aduca la cunostiinta tuturor partilor
Daca dvs,ati mers la registratura instantei si ati depus plangerea,vi s-a acordat termen in cunostinta,deci nu mai trebuie sa fiti citata.
Daca ati trimis plangerea prin posta trebuie sa fiti citata,iar citatia trebuie sa va fie inmanata.
Plangerea a fost trimisa prin posta. Eu am aflat termenul prin sistemul ecris. De altfel, am telefonat saptamana trecuta la arhiva si am cerut informatii daca termenul e valabil pentru ca nu am fost citata.Se va face citarea partilor dupa primul termen?
Cu stima
Pentru ca instanta sa dispuna judecarea,trebuie sa fie legal indeplinita procedura de citare ,care se probeaza cu dovada de primire de catre parti
In situatia mentionata,in care nu ati fost lcitata,instanta urmeaza sa ia act si sa consemneze in incheierea de sedinta procedura de citare neindeplinita,sens in care ,va dispune amanraaea cauzei , acordare de termen cu aplicarea si respectarea procedurii legale de citare a partilor
In aceasta situatie trebuie sa fiti citata in mod legal.
Orice lipsa de procedura atrage amanarea cauzei si repetarea in mod legal a procedurii de citare.
Prezenta dvs.in instanta,la termen,ar acoperi aceasta procedura,daca partea adversa s-ar prezenta sau ar fi legal citata.

Alte discuții în legătură

Lipsa procedura in dosar ce are ca obiect plangerea impotriva rez procurorului desirelia75 desirelia75 este posibila amanarea cauzei ptr lipsa procedura intr-un dosar penal ce are ca obiect -plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului Nina1 Nina1 Buna ziua, S-a dispus ordonanta procurorului intr-un dosar penal privind infractiuni de fals si uz de fals in care doi din trei faptuitori au fost scosi de ... (vezi toată discuția)
Pot cere judecarea in lipsa a intimatului intr-o plangere penala? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Dupa ce am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie si de la Prim-Procuror la o plangere penala impotriva cuiva, am depus plangere la ... (vezi toată discuția)