Am o mica problema. Pana pe data de 10.10.2010 m-am aflat in CC, din data de 11.10.2010 ma aflu in concediu de maternitate, urmand a naste cel de-al doilea copil pe la inceputul lunii noiembrie. Am mers la asistenta sociala pt. a-mi elibera o adeverinta din care sa rezulte veniturile mele pe ultimele 6 luni si intreband daca sunt considerate ca venituri ce pot intra la calculul viitoarei indemnizatii de CC, cele obtinute din dobanzi bancare (tinand cont de faptul ca din luna iulie sunt impozabile), mi s-a raspuns ca nu stie dar ca asta inseamna un " debit la indemnizatia de CC", fara a mi se explica ce inseamna acest lucru si in ce fel ma poate afecta, la indemnizatia urmatoare sau chiar la cea pe care am luat-o pana acum.
As dori sa imi spuna si mie cineva:
- imi afecteaza in vreun fel indemnizatia de CC pe care am primit-o pana la acest moment, faptul ca am obtinut venituri din dobanzi bancare ( desi suma este mica - 160 Ron pe luna)? Dar indemnizatia de CC pe care urmeaza a o primi pentru cel de-al doilea copil?
- este dobanda bancara venit profesional care poate intra la calculul indemnizatiei de crestere copil? Daca da, sunt obligata sa il declar, sa fac demersurile necesare pentru a obtine dovada in acest sens si a o depune la dosarul ce urmeaza a-l intocmi pentru concediul de CC? Este in avantajul meu acest lucru sau ma afecteaza?
Va multumesc anticipat.
Daca doriti imi puteti raspunde si pe e-mail: cristianaflori@yahoo.com
Dobanda bancara nu este un venit profesional, nu se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC, deci obtinerea ei nu trebuie sa duca nici la incetarea platii indemnizatiei.