Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt pe adresa de messenger, iar cumparatorul se regasea in lista de prieteni) unei persoane dintr-o alta localitate cu plata ramburs. Cumparatorul nu a fost multumit de telefon si a facut plangere penala pentru inselaciune.Vanzatorul a fost chemat la politia de la domiciliul sau, a dat declaratie, ulterior a rambursat cumparatorului suma incasata, dupa care a dus dovada platii la organul de politie.Dupa cateva saptamani, primeste citatie de la politia din localitatea cumparatorului pentru a se prezenta in calitate de invinuit. Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa se prezinte acolo si in ce masura poate fi acuzat , atata timp cat nu a avut intentia de a insela, a fost doar o vanzare.Mentionez ca vanzatorul a rambursat pretul, dar cumparatorul nu a inapoiat telefonul pe motiv ca trebuie sa ramana la politia de la domiciliul sau ca proba.Ce sfat ne puteti da? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri!
Atata timp cat "invinuitul" nu ar eun loc de munca si nu realizeaza nici un venit si este chemat la sediul politiei intr-o localitate la 400 km fata de domiciliul sau, poate face vreun inscris in acest sens pentru a nu se prezenta?Initial a fost chemat la politia de la domiciliul sau, unde a dat declaratie, unde a depus si dovada rambursarii pretului achitat de catre cumparator.
Daca persoana care face obiectul cercetarilor ,a fost audiata si a intocmit declaratie la politia locala ,in situatia in care acesta este citat si de catre organul de cercetare penala din alta localitate,are dreptul sa comunice acesteia situatia concreta de imposibilitate de deplasare ,motivata ca urmare a lipsei unui loc de munca si a posibilitatilor financiare necesare deplasarii
Totodata ,are posibilitatea sa comunice ca intelege sa sustina si sa mentina declaratia initiala, ca nu mai are alte aspecte de declarat fata de cele precizate initial ,cu ocazia audierii de catre organele de cercetare responsabile domiciliului sau
Aveti posibilitatea legala sa solicitati,datorita lipsei posibilitatilor financiare,ca audierea sa si celalalte acte de procedura sa se desfasoare ,prin comisie rogatorie la politia dvs de domiciliu.
amicul meua trimis solicitarea de a fi audiat la politia de domiciliu, acum trebuie sa sune sa se intereseze daca s-a aprobat? sau va fi anuntat? nu stiu care este procedura acum....va multumesc!
Nulitate citatie
liliaxinte
Problema este urmatoarea:
Am primit 2 citatii, mai intai pe numele sotului meu(citatie care care avea cateva elemente lipsa:calitatea in care era chemat; ... (vezi toată discuția)