avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune?

Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt pe adresa de messenger, iar cumparatorul se regasea in lista de prieteni) unei persoane dintr-o alta localitate cu plata ramburs. Cumparatorul nu a fost multumit de telefon si a facut plangere penala pentru inselaciune.Vanzatorul a fost chemat la politia de la domiciliul sau, a dat declaratie, ulterior a rambursat cumparatorului suma incasata, dupa care a dus dovada platii la organul de politie.Dupa cateva saptamani, primeste citatie de la politia din localitatea cumparatorului pentru a se prezenta in calitate de invinuit. Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa se prezinte acolo si in ce masura poate fi acuzat , atata timp cat nu a avut intentia de a insela, a fost doar o vanzare.Mentionez ca vanzatorul a rambursat pretul, dar cumparatorul nu a inapoiat telefonul pe motiv ca trebuie sa ramana la politia de la domiciliul sau ca proba.Ce sfat ne puteti da? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 20:22, 16 Octombrie 2010
In temeiul art 211 Cod pr penala,comisia rogatorie se dispune de catre organul de urmarire penala prin rezolutie sau ,de catre instanta de judecata prin incheiere
Va multumesc pentru raspuns!
Asta inseamna ca trebuie sa astepte rezolutia....si ca nu are rost sa sune la politia care a trimis citatia? Va multumesc inca o data si va doresc o zi cat mai placuta!
Daca nu,probabil ca va primi citatie din parte politistilor ,fie de la politia care instrumenteaza cauza,fie de la politistii de la politia de domiciliu
asa mi se pare si mie normal, numai ca politistul, in urma primirii adresei prin care solicita audierea la poilitia de domiciliu, l-a sunat pe amicul meu si i-a spus ca trebuie neaprat sa se prezinte acolo. Eu cred ca dl. politist face abuz, din cate am inteles unul din parintii persoanei care a facut plangere lucreaza in politie si banuiesc ca vor cumva sa-si bata joc acum, sa-l puna e druuri sa faca niste cheltuieli, cu toate ca a restituit banii pe telefon. De asemenea, am inteles ca reclamanta est eminora si a declarat ca in loc de telefon a primit aparat foto. Acum, putea sa declare ca a primit orice sau ca a primit o piatra sau nimic, nu stiu cum se poate dovedi ce a primit....sper sa nu se complice lucrurile... va multumesc pentru raspuns si sfaturi! O seara linistita!
Formulati aceiasi cerere si catre procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei,el va trebui sa se pronunte prin orodonanta,care poate fi atacata conform art.278 c.pr.pen. si exista si caile de atac

Alte discuții în legătură

Sesizare-prezentarea in fata organelor de cercetare Denage Denage Buna ziua.Pentru plangeriile despuse in alt oras diferit de cel in care paratul are domiciliul,care este procedura ?Trebuie sa se deplaseze la sectia unde a ... (vezi toată discuția)
Nulitate citatie liliaxinte liliaxinte Problema este urmatoarea: Am primit 2 citatii, mai intai pe numele sotului meu(citatie care care avea cateva elemente lipsa:calitatea in care era chemat; ... (vezi toată discuția)
...instiintare telefonica ...plangere penala !!??? ion-alin ion-alin ..cineva apropiat a fost sunat de catre un politist (zicea el ) de la o sectie de politie din alt judet (de la 500 km departare ) ..spunand ca a fost formulata ... (vezi toată discuția)