avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare limita de varsta

Buna

Tatal meu este nascut in data de 4 Mai 1950 , are stagiul complect de 35 de ani , din care s-au adaugat 4 ani si 9 luni ca a lucrat in Grupa a 2-a.
Prin urmare el are momentan : 60 de ani si 5 luni.

60 de ani si 5 luni cumulat cu : 4 ani si 9 luni rezulta 65 de ani.

Cand poate iesi la pensie, fiindca i sa spus ca doar dupa ce implineste 61 de ani va putea iesi la pensie.
La momentul actual care este Varsta standard de pensionare la barbati ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:47, 15 Decembrie 2010
Daca tatal meu va implini la data de : 04 Mai 2011 , varsta de 61 de ani, cand e indicat sa depuna cererea pentru pensionare la limita de varsta ?

Poate sa depuna cererea cu cateva luni inainte cu specificatia ca cere a se aproba pensionarea limita de varsta incepand cu data de 04 Mai 2011 ?

Intreb asta pentru ca solutionarea dosarului dureaza.

Sau depunerea dosarului se poate realiza doar dupa ce a indeplinit conditiile necesare pensionarii , adica DOAR dupa data de 04 Mai 2011 ?

Multumesc mult inca odata pentru toate lamuririle impreuna cu argumente din legi.

Tatal dvs. va depune cererea si actele imediat ce implineste varsta de 61 de ani. Daca le depune inainte de a indeplini conditiile, primeste o decizie de respingere.
Varsta de pensionare, modificata: 60 de ani pentru femei, 64 pentru barbati
[ link extern ]

Inseamna ca tatal meu isi poate depune deja dosarul de pensionare, si ar trebui sa fie acceptat ?

El are 60 de ani si 6 luni impliniti la data de 4 Noiembrie 2010 , si 4 ani "bonus" fiindca a lucrat in grupa a doua, rezulta : 64 de ani .

Se poate pensiona ? Nu mai trebui sa astepte pana in 4 Mai 2011 ?

Va multumesc

Nu poate depune dosarul pe baza unui vot dintr-o anumita comisie.Trebuie sa asteptam publicarea in M.OF. a legii si sa vedem atunci daca aceste prevederi vor mai fi valabile.Eu sunt sceptic in acesta privinta.O seara buna.
Haideti sa asteptam ca legea sa fie publicata in Monitorul Oficial si discutam atunci.

Alte discuții în legătură

La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Varsta pensionare dellya dellya Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in privinta pensionarii de drept pt tatal meu. Este nascut pe 31.10.1951 si are 40 de ani vechime din care 20 ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona? tania63 tania63 barbat nascut pe 4oct 1950 salariat din 1966 si in prezent -2 ani de armata in aceasta perioada. din 1966 pana in 2001 salariat in grupa1 de munca. cand se ... (vezi toată discuția)