avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare limita de varsta

Buna

Tatal meu este nascut in data de 4 Mai 1950 , are stagiul complect de 35 de ani , din care s-au adaugat 4 ani si 9 luni ca a lucrat in Grupa a 2-a.
Prin urmare el are momentan : 60 de ani si 5 luni.

60 de ani si 5 luni cumulat cu : 4 ani si 9 luni rezulta 65 de ani.

Cand poate iesi la pensie, fiindca i sa spus ca doar dupa ce implineste 61 de ani va putea iesi la pensie.
La momentul actual care este Varsta standard de pensionare la barbati ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:47, 15 Decembrie 2010

Cum pot afla cand apare legea asta in Monitorul Oficial?
Peste cat timp ar trebui sa apara legea in MO ?
Dupa ce apare in MO , peste cat timp se aplica ?
Puteti sa-mi lasati un mesaj aici pe forum,in momentul in care va aparea ( daca va aparea ) legea in MO ?

va multumesc
Legea ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Puteti afla tot ce doriti in legatura cu acest act normativ urmarind site-ul Avocatnet.ro.
Dupa felul cum "lucreaza"Parlamentul Romaniei, nu cred ca mai este posibil votarea acestei legi pana la vacanta parlamentara.Biroul Permanent nu va avea cvorum pt.a pune aceasta lege pe ordinea de zi.
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Legea pensiilor, reexaminata la solicitarea sefului statului, prin care se stabileste varsta standard de pensionare de 63 de ani la femei si de 65 de ani la barbati, a fost adoptata in 7 decembrie, de plenul Camerei Deputatilor

Un alt argument invocat de Basescu a fost ca noua lege creste varsta de pensionare pentru barbati cu trei ani, de la 62 la 65 de ani, in timp ce pentru femei cu sapte ani, de la 58 la 65 de ani.

Nu mai inteleg absolut nimic .Sint total debusolat.

1.Intr-un articol se zice ca varsta standard de pensionare va fi 64 de ani la barbati iar in alt articol apare 65 de ani la barbati .

2.Daca pana acum VSP era de 65 de ani , atunci de ce zic ca asta va creste cu 3 ani de la 62 la 65 ani ?

Tatalui meu i sa refuzat dosarul de pensionare anul asta fiindca nu a atins VSP de 65 de ani.

Daca VSP a fost de 62 de ani , de ce i sa refuzat dosarul din moment ce doar acum prin noua lege va creste la 65 de ani ?

Daca si pana acum a fost de 65 de ani , de ce zice ca VSP va creste de la 62 la 65 , din moment ce si pana acum era 65 de ani ?

E ilogic .

Imi scapa ceva.Nu inteleg unde gresesc .

Ma poate lamuri si pe mine cineva ?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
luk2011, utilizator
Ceea ce scriu jurnalistii este lipsit de relevanta. Varsta standard de pensionare in cazul barbatilor nascuti dupa 1950 a ramas de 65 de ani, asa cum este si in Legea nr. 19/2000. Aceasta este forma finala a legii, nu conteaza ceea ce s-a discutat pe parcurs, in Senat sau in Camera.

Eu v-am explicat pe pagina 2 a acestui topic de ce varsta standard de pensionare in cazul tatalui dvs. este de 65 de ani. Va rog sa mai cititi inca o data.
Daca va veti uita in anexa 9 a Ordinului nr. 340/2001, veti constata ca aceasta se "opreste" la barbatii nascuti in martie 1950. La fel se intampla si cu anexa legii privind sistemul unitar de pensii publice, se "opreste" la barbatii nascuti in martie 1950. Pentru toti barbatii nascuti ulterior acestei date, data iesirii la pensie se calculeaza in functie de varsta standard de pensionare prevazuta la art. 41, alin. (2) din Legea nr. 19/2000 (si se va calcula potrivit art. 53, alin. 1 din legea unitara).

Adica si daca este vorba despre dvs. sau despre orice alt barbat nascut ulterior datei de martie 1950, fie ca s-a nascut in 1955, in 1960 sau in 1970, ma raportez la varsta standard de pensionare de 65 de ani. Deocamdata, in sistemul public de pensii din Romania, aceasta este varsta standard de pensionare maxima.

Varsta standard de pensionare se stabileste in functie de data nasterii. In rest, sunt doar consideratii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Varsta pensionare dellya dellya Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in privinta pensionarii de drept pt tatal meu. Este nascut pe 31.10.1951 si are 40 de ani vechime din care 20 ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona? tania63 tania63 barbat nascut pe 4oct 1950 salariat din 1966 si in prezent -2 ani de armata in aceasta perioada. din 1966 pana in 2001 salariat in grupa1 de munca. cand se ... (vezi toată discuția)