avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi dacă pot beneficia de şomaj aflându-mă în următoarea situaţie:
- sunt angajata la ac. firma de 16 ani cu carte de munca
- de doi ani nu s-au plătit deloc contribuţiile la somaj, sanatate, cas
-directorul vrea să ma dea in somaj, am şanse să-l primesc daca in ultimile 12 luni din 24 nu s-a facut dovada platilor???

Mulţumesc, astept un raspuns urgent.

Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 12:54, 13 Octombrie 2010
In acest caz veti avea calitatea de somer insa fara indemnizatie. Va recomand sa faceti cerere de chemare in judecata, pt achitarea contributiilor.
Angajatorul trebuie sa plateasca macar sumele din adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni. Sa scrie pe OP numele dvoastra si duceti o copie la ANOFM ,eventual.
Oricum, va avea cum sa completeze in adeverinta la rubrica "Instrument de plata, numarul si data acestuia".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj dupa 10 luni de munca lilu68 lilu68 Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj dupa 10 luni de munca, dores sa mentionezi ca inainte de aceasta am fost tot somer. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru somaj 200600 200600 1.Doresc sa dau un somaj 3 angajati si as vrea sa stiu care sant pasii de urmat si cine trebuie sa mearga cu actele (angajatul sau angajatorul ). 2.Ii mai pot ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de somaj? calinbbalan calinbbalan Buna ziua ! Ma adresez dvs. cu mai multe probleme legate de somaj: - cum se calculeaza exact legal indemnizatia/dreptul de somaj? este atit de secret si ... (vezi toată discuția)