avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept la somaj dupa 10 luni de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept la somaj dupa 10 luni de munca

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj dupa 10 luni de munca, dores sa mentionezi ca inainte de aceasta am fost tot somer. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:29, 11 Aprilie 2012
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii....

Aveti grija ca , potrivit art.37.1 alin.1 din Legea nr.76/2002, la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

Dati-ne detalii exacte despre ultimele 24 de luni ....
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
in anul 2010 luna mai am iesit la somaj pana la 2011 luna mai si dupa ca sa terminat somajul fara intrerupere m-am angajat pana in prezent asat inseamna ca am 10 luni de munca. Cred ca sata e tot. Multumesc
In aceasta situatie, va mai trebuie inca 2 luni de stagiu de cotizare pentru a beneficia de somaj ....
Va multumesc foarte frumos. Va doresc o zi buna.
BUNA ZIUA !!!
Am fost angajat pe 18.03.2011 si am incetat activitatea pe 1.04.2012.Am facut dosarul pentru a primi indemnizatia de somaj ,dar mi-a fost respins pe motivul ca conform noi legislatii nu se poate lua indemnizatia de somaj cu numai 1 an si 10 zile ,mentionez ca inainte nu am mai lucrat .

Alte discuții în legătură

Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Somaj iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Imi puteti spune daca o persoana e angajata din august 2007 si in lunile decembrie 2010, ianuarie si februarie 2011 a fost in concediu fara plata, ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj marianalbu marianalbu De anul trecut din Oct lucrez 20h/luna pana in Noiembrie 2014. Voi avea dreptul la somaj (vezi toată discuția)