buna ziua,
pana in luna februarie a acestui an am lucrat la un partener vodafone. Eram reprezentant de vanzari si incheiam contracte de telefonie mobila cu diferite societati.
Astazi am auzit ca am pe rol un dosar penal pentru inselaciune. Intrebarea mea este ce pot sa fac pentru a rezolva problema, pentru ca nu am primit nimic scris acasa. Mentionez ca nici firma la care am lucrat nu stia nimic despre acest lucru, nu au fost citati, chemati de politie sau alte detalii de genul acesta. Este normal sa mi se intocmeasca dosar de urmarire penala fara ca eu sau fostul angajator sa stim acest lucru? Chiar astazi am vorbit cu fostul angajator si mi s-a spus ca nu stie nimic despre asta. Sunt disperat si am nevoie de un raspuns urgent.
Buna seara! Puteti avea dosar penal fara sa stiti de acesta. Organele de ancheta au fost sesizate cu o plangere penala impotriva dvs. sau s-au sesizat din oficiu in baza unor informatii. Angajati-va un avocat si mergeti insotit de acesta sa dati declaratie. Mult succes!
Inceperea urmaririi penale are loc atunci cand din actele premergatoare rezulta faptul ca s'a savarsit o infractiune. In cazul unor infractiuni care de regula necesita o plangere-plangere prealabila ( vb strict practic) mai inainte de a se incepe urmarirea penala cred ca ati fi fost citat sa dati cel putin o declaratie.Probabil cel care v'a informat nu are cunostinte juridice si se efectueaza doar acte premergatoare.Se mai incepe up si invinuitul nu cunoaste faptul ca s'a inceput up pt ca organele de cercetare au o sfera mai larga de drepturi in cazul in care up a fost inceputa.Dar acest lucru se intampla in special in cazul infractiunilor de coruptie..Este adevarat k si un simplu agent000 poate incepe up dar nu poate dispune scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale ( pt ca k militianul a invatat doar pana la art 9 cod proc pen si nu stie cum:)) ) dar poate in toata sectia a existat si vreun ofiter.Stati linistit-probabil vreun nebun a depus o plangere cum k i'a venit factura prea mare si crede ca a fost inselat in conventia incheiata.Nu va angajati niciun avocat sa il platiti pt a merge cu dvs la politie numai sa vedeti despre ce este vb.In cel mai nefercit caz nu dati nicio declaratie pana nu va consultati cu un avocat.Organul judiciar in cazul in care s'a inceput up are obligatie sa va aduca la cunostinta acest lucreu...dar probabil k va uita:)
Dosar penal
oana82
buna!am si eu o problema..cu 3 luni in urma un amic a intrat intr-o altercatie cu un domn pe strada...s'a generat o bataie la care a luat parte si fiul ... (vezi toată discuția)