avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Rezultat grafoscopie, neconcludent?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Rezultat grafoscopie, neconcludent?

Buna ziua,

Revin cu niste nedumeriri referitoare la un caz expus la inceputul anului, a carui faza e urmatoarea:

Defunctul meu tata inainte de a muri mi-a cerut sa ii aduc notar acasa pentru a ii da mamei mele (sotia lui legitima) o procura pentru a imi vinde mie un autoturism, dat fiind ca el stia ca vanzarea intre soti nu era posibila.

Asa ca am solicitat serviciile unei d-ne avocat care s-a prezentat la domiciliu si a perfectat respectiva procura in cel mai legal mod.

Imediat, la sfatul d-nei notar, am purces la intocmirea actelor necesare pentru a trece masina de pe numele lui pe al meu; astfel incat de pe data de 15 iulie 2010 masina figureaza la circa financiara pe numele meu. Problema e ca unul din nepotii defunctului "a luat cu japca" respectiva masina, justificand cu un specimen de contract de vanzare-cumparare perfectat intre el si tatal meu cu o data anterioara celui faccut cu mine (procura notariala).

Bineinteles ca exista suspiciuni mari asupra valabilitatii acelui act de vanz-cump al lor , asa ca am cerut o expertiza grafoscopica pentru a verifica veridicitatea semnaturii lor cu tatal meu, aceasta expertiza s-a efectuat in Galati (pentru ca noi am facut reclamatia in Galati, domiciliul delincventului) chair daca noi suntem din Bucuresti.

Intrebarea mea e urmat: e posibil ca rezultatul unei astefel de expertize sa fie ambiguu si sa nu se poata determina cu certitudine veridicitatea semnaturii???
Pentru ca asa ne-a spus avocatul pe care l-am angajat.

Ne-a sugerat o repetare a expertizei, sau o contraexpertiza la Bucuresti, dar ne-a mentionat ca costa f. mult. E adevarat? La cat poate urma taxa unei astfel de expertize la Buc?

Va rog mult de tot sa imi proportionati un raspuns cat mai curand, suntem presioante.

Va foarte multumesc.
Ionela.


Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:22, 14 Octombrie 2010
Teoretic concluziile expertizei ,trebuie sa precizeze daca semnatura care ridica suspiciuni ,apartine sau nu persoanei in cauza
De regula ,daca materialul probator asigura conditiile necesare expertizarii ,
expertiza grafologica se pronunta concret
Aveti posibilitatea legala a solicita contraexpertizarea documentului,,
Ulterior ,puteti sa recuperati c/v contraexpetizei de la partea vinovata
DAR, VREAU SA STIU, EXPERTIZA TOTUSI TREBUIE SA DEA O SOLUTIE, NU-I ASA?

si la ce valoare se poate ridica contraexpertiza, pentru ca ne-au comentat ceva exorbitant.
va multumesc.
Depinde foarte mult de scriitura si de calitatea inscrisului expertizat.
Incercati sa solicitati efectuarea unei noi expertize la Institutul National de Expertize Criminalsitice din Bucuresti,unde sunt cei mai buni specialisto
Costul unei expertize de acest fel il aflati la sediul acelei institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miza, miza, expertiza diogene diogene Ma judec cu unul din mulții ...\"oameni de bine\", care populează România , la ora asta. Miza este un așa-zis ” ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Posibila tentativa pacalire asociatii proprietari Baldur Baldur Buna Ziua, Acum 2 zile au venit la noi la Asociatie doua doamne care s-au recomandat ca fiind de la primarie. Povestea este ca ne-au spus ca in vederea ... (vezi toată discuția)
Pot sa contest un testament in calitate de frate mostenitor ? marcelsimion marcelsimion Sarutmana,Bunaziua Speta : Sora decedeaza ,cumnartul meu nu dezbate succesiunea in urma defunctei. Cumnatul meu(vaduv grav bolnav ),face…….lasa ... (vezi toată discuția)