avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibila tentativa pacalire asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibila tentativa pacalire asociatii proprietari

Buna Ziua,

Acum 2 zile au venit la noi la Asociatie doua doamne care s-au recomandat ca fiind de la primarie. Povestea este ca ne-au spus ca in vederea intrarii blocului in reabilitare termica, mai nou se solicita o expertiza tehnica a imobilului cu cost per apartament de cca 70 ron. (11200 lei/bloc). Au fost foarte insistente si grabite - vor raspuns in 5-7 zile.
Mie asta imi miroase a pacaleala. Nu am vazut in lista de documente solicitate expertiza tehnica.
Mai mult, una din doamne ne-a spus ca lucreaza la serviciul social al primariei nu la cel dedicat reabilitarii.
Am cautat in site-ul primariei si respectiva nu are completata declaratia de avere. Adica e posibil sa nu lucreze acolo.
Parerea mea e ca este o teapa legala. Se lucreaza cu lista de semnaturi de la toti locatarii (practic asentiment general). Se face "expertiza" de catre o firma, expertiza inutila, firma incaseaza banii si gata.

Este insa perfect posibil sa ma insel si de aceea astept pareri mai avizate/informatii mai acualizate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 13:08, 16 Decembrie 2016
Daca tot se solicita expertiza tehnica atunci sa va prezinte temeiul legal al expertizarii si cine trebuie sa suporte costurile expertizei.
Avand in vedere ca asociatia de proprietari nu este investitor, expertiza tehnica trebuie facuta de cine aloca fondurile, respectiv primaria.
Iar instiintarea verbala nu are nicio relevanta, primaria trebuie sa va comunice in scris necesitatea sau obligativitatea expertizei.
Mergeti si intrebati la Primarie si, in functie de raspuns puteti actiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobile cu risc seismic ilione ilione Buna ziua, Locuim intr-un bloc aflat in evidenta primariei de sector pe lista imobilelor cu risc seismic gradul II. Ce demersuri trebuie sa facem si catre ... (vezi toată discuția)
Expertiza canalizari, cum se procedeaza. dumdum66 dumdum66 Am cumparat un apartament intr-un bloc in care conducerea asociatiei este pusa de catre dezvoltator. Nu avem carte tehnica si problemele cu canalizarea si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua la mulți ani cu tot ce e mai bun. ma numesc ioan ... Oana.1 Oana.1 Bună ziua La Mulți Ani cu tot ce e mai bun. Ma numesc Ioan Oana locuiesc în sector 5 București. La asociația noastră au loc tot felul de abuzuri de ... (vezi toată discuția)