avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperarea unei creante de la o firma din China
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperarea unei creante de la o firma din China

Buna ziua, ma poate indruma cineva, ce legi se aplica in privinta relatiilor comerciale cu China.
Am achizitionat de la o firma din China niste produse, in mod repetat, ultima data am facut plata dar nu ne-au mai trims produsele.
Nu avem un contract cu ei, doar corespondenta pe mail, facturile anterioare si o comanda.
Avem vreo sansa sa ne recuperam banii?
Am incercat in diverse randuri sa luam legatura cu ei dar nu au mai dat nici un semn de viata.
Ce trebuie facut? Ma pot adresa instantei noastre, sau cum se procedeaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:36, 15 Octombrie 2010
Buna seara! Puteti sa va recuperati banii insa nu este deloc simplu. Va ajuta probele: facturile, comanda si corespondenta pe e-mail. Litigiul va fi guvernat de normele dreptului comertului international. Eu nu m-am ocupat de un astfel de litigiu pana in prezent si nu as putea sa va spun care este instanta competenta sa judece acest proces. Sper ca si alti colegi de-ai mei sa va raspunda. Eu am vrut doar sa incerc sa va ajut pentru ca am vazut ca de 2 zile nimeni nu va raspunde la aceasta problema. Este adevarat ca nu este nici usoara. Poate dupa raspunsul meu o sa intervina cu mesaje si alti colegi si cu ideile noastre reunite o sa va rezolvam cazul. Oricum in final va trebui sa angajati un avocat sa va reprezinte si onorariul va fi pe masura complexitatii cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme transport colet cu dhl din china mariuss_red mariuss_red Am un colet de 7 zile in vama trimis din china cu DHL in valoare de 146,19 euro. Cei de la DHL imi cer factura de la vanzator in care sa apara cat a costat ... (vezi toată discuția)
Plata la furnizor pentru import si nu mai raspunde lArmAr lArmAr Buna ziua. Ne ocupam de importul diferitelor produse din afara UE Am platit la furnizor o suma destul de mare, aprox 3 mii euro pentru a ne trimite niste ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul ... deelmercury deelmercury Buna seara! As avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul caz: am plasat o comanda pe un site online din Romania (magazin cunoscut la nivel ... (vezi toată discuția)