avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna seara! As avea nevoie de o indrumare specializata ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna seara! As avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul ...

Buna seara! As avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul caz: am plasat o comanda pe un site online din Romania (magazin cunoscut la nivel international si nou infiintat in tara noastra), in valoare de o suma importanta de bani. Plata a fost facuta cu cardul si dupa o ampla verificare, am constatat faptul ca furnizorul este neserios privind termenul de livrare a comenzii sau ca lipsesc produse din colet.
Foarte multe persoane reclama atata pe pagina de facebook, cat si pe Instagram, problemele sus-mentionate, dar si faptul ca, nu li se raspunde la mail, si ca nu poate fi contactata nicio persoana din partea magazinului. Drept urmare, am contactat banca pt refuzul la plata a comenzii. Mi s-a comunicat faptul ca, trebuie sa completez un formular, dar daca furnizorul nu este de acord cu refuzul la plata, ar trebui sa ne adresam autoritatilor.
Am instiintat furnizorul ca doresc sa anulez comanda (atata pe mail, cat si pe instagram) si ca solicit restituirea sumei de bani.
Care sunt pasii de urmat daca furnizorul nu-mi raspunde la mesaje? Ori daca imi raspunde, refuza sa-mi restituie banii? O sesizare catre ANPC sau catre politie?
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
deelmercury, utilizator
Cel mai recent răspuns: deelmercury , utilizator 10:39, 27 Noiembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt indrumare. Nu ma mai intereseaza produsele, vreau doar banii inapoi. Trebuie sa astept termenul maxim de livrare a produselor si apoi ma pot adresa catre ANPC? Sau pot solicita restituirea sumei inaintea acestui termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare comanda eronata si solicitare retur lemontee lemontee Buna ziua, Am comandat online un produs si mi-a fost livrat altul. Am contatcat imediat telefonic societatea, care mi-a spus ca verifica si ma suna, ... (vezi toată discuția)
Am comandat online niște grinzi și le-am plătit în avans, iar acum nu mai pot lua legătura cu firma. cum îmi pot recupera banii? NihilSineLinea NihilSineLinea Buna ziua. Am comandat in data de 26 august online niste grinzi de la un depozit de materiale de constructie online. Am fost contactata de ei sa confirm ... (vezi toată discuția)
Produse platite din greseala, dar necomandate ionescuadrian ionescuadrian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am platit din greseala niste produse pe care nu le-am comandat si nici nu am nevoie de ele.Eu ma ocup de ... (vezi toată discuția)